MENIU

NewsIn / Florin Costea: "Nu voi juca niciodată la Steaua, Dinamo sau la altă echipă din ţară"

Foto: NewsIn

Golgheterul Ligii I, Florin Costea, a declarat duminică, agenţiei NewsIn, că nu se aştepta să devină unul dintre cei mai buni marcatori ai campionatului, iar pentru sezonul viitor îşi propune să-şi ajute şi mai mult coechipierii de la Universitatea Craiova. Costea a mai spus că nu va evolua în ţară decât la Universitatea Craiova.

"După ce am devenit golgheter, m-a sunat Gigă Craioveanu şi m-a felicitat pentru evoluţiile mele din acest campionat. Vreau să-i mulţumesc pentru încurajări şi pentru cuvintele frumoase pe care le spune despre mine. Când eram puşti, mă uitam la meciurile Craiovei şi îmi plăcea foarte mult Craioveanu, îmi plăcea cum şuta, cum transforma loviturile libere, cum dribla, dar cel mai mult admiram că era foarte altruist. Trebuie să fiu şi eu mai altruist, sunt conştient de asta, dar când eşti pe teren, trăieşti şi simţi altfel fazele de joc", a spus Florin Costea.

"Sunt bucuros că am devenit golgheter, dar simt o mare durere în suflet că am ratat calificarea în Liga Europa în ultima etapă. Este o durere foarte mare pe care o resimţim cu toţii, mai ales că am fost în primele şase echipe o mare parte din campionat. Am pierdut calificarea în Liga Europa în ultimul meci şi în faţa 35.000 de spectatori, iar asta ne afectează şi mai mult, dar acum trebuie să o luăm de la capăt. Simţeam că puteam face o figură frumoasă în Liga Europa, ar fi fost o performanţă pentru toţi cei de la echipă", a fost unul din regretele golgheterului Ligii I.

În ceea ce priveşte viitorul carierei sale, atacantul alb-albaştrilor a precizat: "Sunt în vacanţă acum, voi vedea ce va fi la finalul acesteia. Am auzit că au venit nişte oferte de transfer la club, dar nu din România. În proporţie de sută la sută nu voi juca la Steaua sau Dinamo, sau alt club din ţară. Craiova este cea mai iubită echipă din România, ce rost ar avea să joc la altă echipă?".

Florin Costea a devenit primul jucător de la Universitatea Craiova, după Gheorghe Craioveanu în ediţia 1994-1995, care a terminat pe primul loc în topul marcatorilor din primul eşalon, în timp ce Gigel Bucur este al doilea jucător al unei echipe din Timişoara care a devenit golgheter, după Ion Ciosescu, de la vechea Politehnica Timişoara, în sezonul 1957-1958.

De asemenea, este pentru prima oară în ultimii şapte ani în care titlul de golgheter a fost cucerit de un jucător al unei echipe din provincie, după Cătălin Cursaru, care a înscris tot 17 goluri, în sezonul 2001-2002, atunci când evolua la FCM Bacău.

În vârstă de 24 de ani, Florin Costea a debutat în Liga I pe 15 septembrie 2006, în partida Universitatea Craiova-Politehnica Iaşi, scor 3-3, atunci când a şi înscris. În ediţia trecută de campionat, fotbalistul originar din Vâlcea a marcat de 15 ori, ocupând locul 5 în clasamentul golgheterilor.
Mai multe articole despre:
Universitatea Craiova golgeter Florin Costea