MENIU

NewsIn - Dumitru Dragomir: Fuziunea dintre Unirea Urziceni şi Steaua ar fi benefică pentru fotbalul românesc

Foto: NewsIn

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, agenţiei NewsIn, că o eventuală fuziune între Unirea Urziceni şi Steaua ar fi de bun augur pentru fotbalul autohton, pentru că din două echipe bune s-ar face una şi mai bună cu mai mari şanse în Europa.

"Nu ştiu ce să zic. Dacă te iei după legi e foarte posibilă această fuziune. Ei pot să vină după ce se termină campionatul şi zic că vor să se unească, iar Comitetul Federal ar aproba cererea fără niciun fel de probleme. După părerea mea, această fuziune ar fi de bun augur pentru fotbalul românesc. Păi, din două echipe bune, faci una şi mai bună şi aşa ai şanse mai mari să faci ceva notabil în Liga Campionilor", a spus Dragomir.

Finanaţatorul echipei FC Timişoara, Marian Iancu, a lansat, duminică seară, ipoteza unei fuziuni între Unirea Urziceni şi Steaua, pentru ca ultimii să evolueze în Liga Campionilor, iar finanaţatorul Stelei, Gigi Becali, nici nu a confirmat, dar nici nu a informat această variantă. "Nu trebuia să se vorbească despre asta înainte de finalul campionatului, trebuia să se termine sezonul că nu e frumos. Eu m-am cam gândit la aşa ceva, dar trebuie să mai vrea cineva. Nu spun că voi face fuziune, dar legal se poate. Ar putea să se facă prin absorbţie şi atunci vin la noi jucători, antrenori, conducători, tot. Steaua va juca tot în Liga Campionilor, cu Dan Petrescu antrenor, să moară toţi de ciudă. Dinamo e blestemată, ei nu pot juca acolo. Dar mai întâi să o facem pe Urziceni campioană", a dezvăluit Gigi Becali.

Preşedintele LPF a mai spus că lupta la titlu e foarte aprinsă, dar e convins că şefii formaţiilor din fruntea clasamentului nu vor apela la lucruri necurate în acest final de campionat. "Acest campionat e cel mai curat, dar şi cel mai disputat. Cred că în cazul în care FC Timişoara îşi primeşte cele 6 puncte înapoi e principala favorită la titlu. Dacă nu se întâmplă acest lucru, asta nu înseamnă că Unirea devine principala candidată, pentru că ea trebuie să bată pe Timişoara. Nu trebuie să vă luaţi după domnul Iancu, care spune că Unirea va fi campioană dacă bănăţenii nu mai au şanse la titlu, pentru că nu va fi aşa", a afirmat Dragomir.

Unirea Urziceni se află în acest moment pe primul loc în Liga I, cu 66 de puncte, la doar un punct de Dinamo, formaţie pe care a învins-o duminică, pe teren propriu, scor 1-0. Locul trei este ocupat de FC Timişoara, care are 61 de puncte, însă în cazul în care va primi cele 6 puncte înapoi de la TAS va trece pe primul loc, cu doar două etape înainte de finalul campionatului.

În ultimele două runde Unirea Urziceni va juca împotriva formaţiilor FC Timişoara (d) şi Steaua (a), Dinamo va întâlni pe FC Braşov (a) şi FC Argeş (d), în timp ce FC Timişoara va juca cu Unirea Urziceni (a) şi FC Braşov (d).