MENIU

NewsIn - Craioveanu: "Dacă nu batem Austria riscăm să terminăm pe locul 4 sau 5, ceea ce ar fi ruşinos"

Foto: AS

Fostul internaţional Gheorghe Craioveanu a declarat, luni, agenţiei NewsIn, că în perspectiva meciului cu Austria mizează pe o reacţie pozitivă a tricolorilor, cu toate că moralul acestora este scăzut după ce au suferit cea de-a doua înfrângere pe teren propriu în preliminariile CM 2010.

"Mi-ar plăcea ca Piţurcă să continue la echipa naţională, dar pe un antrenor îl judecă rezultatele. Sunt şanse minime ca el să continue, să-şi termine contractul şi să se caute soluţii", a spus Craioveanu, care a adăugat: "Trebuie să batem Austria, altfel riscăm să terminăm pe locul 4 sau 5, ceea ce ar fi ruşinos. Avem moralul scăzut acum, dar mizez pe o reacţie de orgoliu rănit din partea băieţilor".

Craioveanu a făcut şi o scurtă analiză a meciului cu Serbia: "Nu meritam să pierdem. Prima repriză nu a fost aşa bună, dar a doua am jucat mai bine. Sârbii nu au făcut un meci extraordinar, dar ne-au costat fazele fixe. Îi putem învinge acasă la ei, cu Franţa va fi mai greu. Nouă ne lipseşte puţin fotbal la mijlocul terenului, nu avem un jucător care să fie capabil să dea ultima pasă. Un aspect pozitiv din meciul cu Serbia ar fi evoluţia lui Tănase, care are tupeu şi mobilitate".

Echipa naţională a României a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, în faţa Serbiei, scor 2-3, într-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010.

Clasament: 1. Serbia 12p (5 j), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franţa 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. România 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

Următoare etapă a Grupei a 7-a se va disputa pe 1 aprilie şi programează meciurile Austria-România şi Franţa-Lituania.
Mai multe articole despre:
România Austria Serbia naţionala