MENIU

NewsIn - Bogaciu: Sunt nevinovat, cineva s-a folosit de imaginea mea

Foto: NewsIn

Arbitrul Aurelian Bogaciu a declarat, miercuri, pentru agenţia NewsIn, că se va prezenta, joi, la DNA pentru a da explicaţii în legătură cu cazul de corupţie în care sunt implicaţi patronul clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin. Tânărul central susţine, însă, că este nevinovat şi că imaginea sa a fost folosită premeditat în acest scandal.

"Am primit citaţie, atât eu, cât şi mai mulţi colegi. Voi merge la DNA să lămuresc situaţia. Sunt nevinovat. Cineva s-a folosit de imaginea mea. Va vedea toată lumea că nu am niciun fel de implicare în niciun caz de corupţie. Nu mă consider nevinovat, chiar sunt nevinovat", a spus Bogaciu, care nu a dorit însă să precizeze când se va prezenta la DNA pentru a fi audiat.

Bogaciu şi alţi trei arbitri, Sorin Corpodean, Tiberiu Lajos şi Marcel Savaniu, au fost opriţi de la delegări ca urmare a scandalului în care sunt arestaţi Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin şi au primit citaţii pentru a se prezenta la DNA pentru audieri.

Preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, a fost reţinut luni, alături de patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, şi alte două persoane, după care au primit şi mandat de arestare pentru 29 de zile. Penescu este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos 54.000 de dolari şi 290.000 de lei, potrivit avocatului său, Radu Nistor. Gheorghe Constantin este acuzat de procurorii DNA de luare de mită.