MENIU

NewsIn - Andrei Cristea: Aştept ca reuşita mea să intre în Guiness Book

Foto: NewsIn

Atacantul formaţiei Politehnica Iaşi, Andrei Cristea, a declarat, duminică, că vrea ca golul său din meciul cu Pandurii, marcat în secunda 10, să intre în Cartea Recordurilor în topul celor mai rapide goluri.

"Speram să dau gol la Târgu Jiu, dar nu chiar în primele zece secunde. Este cel mai rapid gol din cariera mea şi cred că unul dintre cele mai rapide din fotbalul românesc. Este un gol de Cartea Recordurilor, cu atât mai mult cu cât a marcat echipa care nu a avut lovitura de începere. Aştept ca reuşita mea să intre în Guiness Book. Important este că am marcat, dar regret că nu am luat cele 3 puncte, pentru că am fi meritat", a declarat Andrei Cristea.

Unul din cele mai rapide goluri din istoria fotbalului a fost înscris de Florente, care a marcat pentru Valladolind într-un meci cu Espanyol după 7,82 secunde de la debutul jocului. Respectivul meci s-a disputat pe 20 ianuarie 2008. Un alt gol rapid a fost marcat de brazilianul Fred, pe vremea când evolua pentru America Mireiro. El a înscris atunci după 3,17 secunde. Pe de altă parte, cel mai rapid gol din istoria Campionatelor Mondiale a fost însris de Hakan Sukur, care a marcat în finala mică jucată împotriva Coreei de Sud în secunda 11.

Fotbalistul venit la Poli sub formă de împrumut de la Dinamo a mărturisit că îşi doreşte să înscrie peste 6 goluri în acest retur, pentru a depăşi performanţa din sezonul trecut. "În returul trecut am reuşit 6 goluri pentru Poli, acum am 5. Mai sunt patru meciuri şi sper să fiu sănăstos, să joc în toate şi să mai înscriu. Meseria mea este golul şi îmi doresc să depăşesc performanţa din returul trecut, însă, bineînţeles, pe primul plan este salvarea Politehnicii de la retrogradare. Aş prefera să dea oricine gol numai să obţinem cât mai repede punctele necesare salvării", a precizat atacantul ieşenilor.

Altfel, Cristea este de părere că Dinamo are prima şansă la câştigarea campionatului şi salută remiza obţinută de alb-roşii pe terenul fostei sale echipe, Steaua. "Mă bucur că Dinamo a plecat neînvinsă din Ghencea. Dinamo are prima şansă la titlu şi sunt sigur că după ultima etapă voi avea şi eu un tricou de campion. Îmi doresc foarte mult ca în vară să sărbătoresc cu Poli menţinerea în prima ligă şi cu Dinamo titlul de campioană", a mai spus Andrei Cristea.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a remizat, sâmbătă, scor 1-1, pe teren propriu, cu Politehnica Iaşi, în etapa a 30-a, într-un meci în care Andrei Cristea a marcat în secunda 10 cel mai rapid gol din acest sezon al Ligii I. În urma acestui rezultat, Pandurii a ajuns la 38 de puncte şi se află pe poziţia a 11-a, în timp ce ieşenii se află pe locul 14, cu 32 de puncte.