MENIU

Neonaziştii italienii sunt anchetaţi după ce au publicat online poze cu Hitler

Foto: geschichteinchronologie.ch

Pe site-ul administrat de tinerii anchetaţi se află insulte rasiste, fotografii cu Hitler şi o înregistrare video care arată două persoane pregătind cocteiluri Molotov.

Divizia antiterorism a poliţiei din oraşul italian Bolzano a deschis o anchetă care îi vizează pe 16 tineri din provincia Alto Adige (nord) care administrau o pagină de internet cu caracter neonazist, a anunţat vineri cotidianul italian de limbă germană Neue Südtiroler Tageszeitung.

"Pe site-ul administrat de aceşti tineri se află insulte rasiste, fotografii cu Hitler şi o înregistrare video care arată două persoane pregătind cocteiluri Molotov", a explicat pentru AFP Christoph Franceschini, jurnalist şi autorul anchetei din Tageszeitung.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, printre care şi şapte minori, originari din Naturno nel Meranese, un sat din nord-vestul Bolzano, alimentau forumurile, accesibile numai pe bază de invitaţie, pe siteul reţelei sociale netlog.com. Contribuţiile utilizatorilor se inspirau în special din Neue Nitlerjugend, o mişcare care se declară moştenitoarea Tinerimii Hitleriste, organizaţia înfiinţată de Fuhrer în timpul nazismului pentru a-i înrola pe tinerii germani.

De un an, gruparea a agresat mai mulţi tineri de stânga din regiune, printre care şi un tânăr de origine poloneză, care a făcut obiectul unor insulte antisemite. Victima nu a depus plângere de teama represaliilor, a relatat jurnalistul de la Tageszeitung.

Liderul grupării, care a mai fost arestat pentru agresiune în urmă cu un an, are pe ceafă tatuajul STURM 18, unde cifra 18 arată prima şi cea de-a opta literă din alfabet - AH - inţialele lui Adolf Hitler, a mai precizat el.

Alte Adige, o regiune germanofonă din nordul Italiei, influenţată puternic de cultura germană, numără mai multe grupări neonaziste.
Mai multe articole despre:
Italia Hitler neonazişti Führer