MENIU

Nemirschi spune că Best Advertising a fost doar furnizor pentru Ars Advertising, nu subcontractor

Foto: NewsIn

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a declarat, în cadrul Comisiei de anchetă, că Best Advertising a fost doar furnizor pentru Ars Advertising în cazul contractului primit de la minister, Best fiind aleasă pentru că a oferit preţuri mai bune pentru anumite servicii.

Ministrul Nicolae Nemirschi a fost audiat din nou, marţi, de către Comisia parlametnară de anchetă privind modul în care au fost cheltuiţi banii pentru Programul Sectorial Operaţional de Mediu, ocazie cu care a afirmat că a solicitat firmei Ars Advertising să precizeze dacă Best Advertising a avut calitatea de subontractor sau nu. În răspunsul primit de Ministerul Mediului de la firma Ars, răspuns primit în data de 7 iulie, această firmă precizează că Best Advertising a avut doar calitatea de furnizor de servicii. "SC Best Advertising este un furnizor fiind un media shop, adică el vine şi vinde minute. Best Advertising a venit cu preţuri mai bune decât puteau fi obţinute de către Ars Advertising", a declarat Nemirschi în cadrul audierilor.

Ministrul a precizat că nu a verificat dacă, în cadrul contractului iniţial Ars, a subcontractat o parte din valoarea contactului. "Nu am ajuns la minister să fac analize, anchete ale contractelor încheiate de predecesorii mei. Verificarea contractului din 2008 s-a făcut inclusiv de către Ministerul Finanţelor", a spus Nemirschi. El a spus că a trimis o adresă şi comisarului şef al Gărzii Financiare, prin care solicită acestei instituţii să cerceteze dacă Best Advertising a avut calitatea de subcontractor sau furnizor.

La reproşurile membrilor PD-L ai Comisiei, conform cărora ministerul trebuia să verifice dacă la contractul iniţial Ars Advertising a avut subcontractori atunci când s-a trecut la semnarea actului iniţial, Nemirschi a replicat că nu are instrumentele necesare pentru a intra în contabilitatea firmei contractante pentru a face acest gen de verificări.

Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor analizează atribuirea directă de către Ministerul Mediului a unui contract de publicitate în valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising.

Nemirschi este cercetat şi de procurori, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, pe 23 iunie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul ministrului, pentru cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţiile de avere. ANI s-a sesizat din oficiu după ce presa a semnalat existenţa unor neconcordanţe între declaraţiile de avere depuse de ministrul Mediului în data de 5 ianuarie 2009, respectiv în 15 iunie 2009.
Mai multe articole despre:
parlament comisie audiere ministru Nicolae Nemirschi