MENIU

Nemirschi: Dacă începe urmărirea penală, voi pleca în secunda doi

Foto: NewsIn

\"Sunt de acord cu Liviu Dragnea. Nu trebuie să aştept chestiunea aceasta sau să-mi spună Liviu Dragnea sau Emil Boc, sau mai ştiu eu cine\", a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"În principiu sunt obişnuit cu ceea ce înseamnă administraţie locală, cu ceea ce înseamnă presiuni în presa. Vin din două mandate de viceprimar, unul de arhitect şef, am lucrat cu Radu Mazăre foarte mult timp, şi cam ştiu ce înseamnă expunerea unei funcţii publice vizavi de angajamentele cu partidul şi cu cetăţenii", a afirmat Nemirschi referindu-se la presiunile la care este supus în ultima vreme.

Liviu Dragnea a spus miercuri, 15 iulie, că "dacă această Comisie de anchetă (Comisia în cazul Nemirschi - n. red.) îşi încheie raportul tot cu genul ăsta de recomandare (de începere a urmăririi penale, ca în cazul Comisiei Ridzi, n.red.), Nemirschi pleacă imediat. Să lămurim lucrurile! El va pleca datorită partidului, nu că îl va demite premierul dacă ajungem acolo. Eu sper să nu ajungem acolo. Lăsăm comisia să-şi facă treaba, ea trebuie să termine un raport".

"Nu mă sperii de aceste lucruri, pentru că eu cred că nu greşesc atunci când fac aplicaţii administrative şi pentru că există situaţii în care poţi fi expus la un moment dat, cum e cea cu ANI. În mod normal eu ar fi trebuit să îmi dau demisia atunci când Dl. Macovei a scris că din verificări sunt motive temeinice pentru care trebuie să mă duc la procuror", a declarat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a explicat că suma de 500.000, deşi este o sumă mare, face parte din cele 30 milioane de euro alocaţi pentru publicitate.

"Sunt de acord cu Liviu Dragnea. Nu trebuie să aştept chestiunea aceasta sau să-mi spună Liviu Dragnea sau Emil Boc, sau mai ştiu eu cine. Plec în secunda doi", a conchis Nemirschi, în contextul în care se va începe urmărirea penală în cazul lui. 

Există un program de publicitate aprobat de Comisia Europeană, pentru promovarea programelor desfăşurate de Ministerul Mediului. Ministerul Mediului are termen până în septembrie 2010 să închidă verificarea raportului de publicitate.

Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor analizează atribuirea directă de către Ministerul Mediului a unui contract de publicitate în valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising. Comisia îşi va relua activitatea pe 27 iulie.

De asemenea, Nemirschi este cercetat şi de procurori, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, pe 23 iunie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul ministrului, pentru cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţiile de avere.