MENIU

Nemirschi: 40% din zonele inundabile din România au rămas neprotejate

Foto: NewsIn

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat că a anunţat guvernul că 40% din zonele inundabile din România au rămas neprotejate, una dintre probleme fiind insuficienţa fondurilor alocate.

"Ministerul Mediului a rămas cu până în 200 milioane lei pentru toată România pentru toate problemele. (...) Am spus în Guvern că avem o problemă cu închiderea breşelor. Au rămas 40% din zonele inudabile din România neprotejate. Probabil domnul Puşcaş va merge la Comisia Europeană pentru a solicita bani pentru rezolvarea acestei probleme", a spus Nemirschi.

Luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, declara că printre subiectele abordate s-au numărat şi datoriile de la inundaţiile din anii trecuţi.

"Sunt multe comunităţi locale care au datorii în urma distrugerilor care au fost la inundaţii în perioada trecută, dar şi grăbirea programului operaţional sectorial pe Mediu, pentru că are în vedere acest program, alocarea de resurse pentru a preveni alte inundaţii în România (...) S-a cerut mai exact găsirea unor soluţii pentru datorii în anumite zone şi ministerul Mediului are încă de refăcut unele diguri, lucrări care trebuie grăbite şi datorii ale unor comunităţi locale care au de plătit încă bani pentru lucrările pe care le-au executat. Deci s-a cerut ministerului de Finanţe găsirea unor soluţii pentru achitarea acestor datorii", spunea Flutur.

Ministrul Mediului a precizat că în judeţul Suceava ar mai fi nevoie de 6 milioane lei.

"Domnul Flutur nu a primit destui bani pentru ce are nevoie acolo, în Suceava. El mai are nevoie de 6 milioane lei, dar eu am nevoie de bani şi  în alte judeţe", a adăugat Nemirschi.

România poate primi 329 milioane euro prin POS Mediu în perioada 2007-2013, pentru proiecte privind prevenirea inundaţiilor şi stoparea eroziunii zonei costiere în zona litoralului Mării Negre.
Mai multe articole despre:
Ministerul Mediului inundaţii Nicolae Nemirschi