MENIU

Negoiţă: Zeci de milioane de euro daţi în contracte suspecte

Foto: romanialibera.ro

Potrivit unei anchete publicate la începutul acestui an de Evenimentul Zilei, Primăria sectorului 3 a oferit de-a lungul timpului mai multe lucrări de zeci de milioane de euro prin acte adiţionale unor firme conectate la interesele PD-L. Liviu Negoiţă a declarat că totul este perfect legal. Nu a fost însă singurul semn de întrebare ridicat de presă.

21 de milioane de euro ar fi acordat anul trecut fără licitaţie primăria condusă de Liviu Negoiţă unei firme apropiate democrat-liberalilor - Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 – scriau jurnaliştii de la Evenimentul Zilei la începutul acestui an. Mecanismul era simplu: se încheia un contract pe o anumită sumă, la care ulterior se adăugau alte contracte adiţionale cu valoare dublă sau triplă. Negoiţă a declara atunci că totul este perfect legal.  Firma Delta ACM era patronată de un asociat al deputatului pedelist Silviu Prigoană, aceasta nefiind singura legătură cu PD-L.

Ziarul Cancan a publicat şi el la începutul lunii octombrie o anchetă potrivit căreia una din firmele unei apropiate a soţiei lui Negoiţă - Florina Gruia (fostă Boştină) - AA Marketing & Management ar fi câştigat câteva zeci de milioane de euro de la Primăria condusă de Negoiţă şi de la mai multe instituţii subordonate acesteia.

Contractele încheiate de Primăria sectorului 3 cu firmele actualului deputat PD-L Siviu Prigoană au fost şi ele subiect de suspiciune.

Alte scandaluri în presă legate de activitatea lui Negoiţă s-au legat de modul în care acesta cheltuit bani pentru amenajări urbane.