MENIU

Neconcordanţele persistă şi în ultimele declaraţii de avere şi de interese ale Sorinei Plăcintă

Foto: Realitatea.net
Declaraţia de avere a ministrului Sorina Plăcintă
Declaraţia de interese a ministrului Sorina Plăcintă

Conform ultimei declaraţii de avere, noul ministru al Tineretului şi Sportului a încasat bani de la Milcofil SA, unde sunt angajaţi copiii unor şefi de la ANAF, Garda Financiară, Administraţia Financiară şi Finanţele Publice Vrancea, dar societatea nu apare şi în declaraţia de interese a Sorinei Plăcintă.

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a ignorat neregulile semnalate de presă în legătură cu averea, neconcordanţele fiind prezente şi în declaraţiile de avere şi de interese, publicate pe site-ul MTS.

Astfel, deşi în declaraţia de avere susţine că a încasat 181.364 de lei de la societatea Milcofil SA, firma la care a fost administrator, societatea nu apare şi în declaraţie de interese. Reamintim că la acestă societate sunt angajaţi copiii unor şefi de la ANAF, Garda Financiară, Administraţia Financiară şi Finanţele Publice Vrancea.

"Declaraţia depusă în anul 2009 cuprinde veniturile şi achiziţiile realizate în anul fiscal anterior, deci în anul 2008. Referitor la afirmaţiile apărute în presă, conform cărora nu aş fi declarat că sunt acţionară la societatea Milcofil SA, precizez că, la data de 31.12.2008, data de referinţă a declaraţiei de avere, conform legii, nu eram acţionar. La acea dată, acţionarii societăţii Milcofil SA erau: Sorste SA şi alte persoane fizice, conform legii 55/1995", a explicat Sorina Plăcintă într-un comunicat.

De asemenea, locuinţa din Elveţia este prezentă în declaraţia de avere alături de alte trei imobile din Focşani, cu suprafeţe de 140 de metri pătraţi, 946 de metri pătraţi şi 121 de metri pătraţi.

O investigaţie a Academiei Caţavencu de săptămâna trecută demonstra că locuinţa cumpărată cu 400.000 de euro în staţiunea Montreux ar fi una imaginară, la adresa respectivă, Avenue des Alpes- numărul 47 existând doar o cafenea şi nişte birouri. De asemenea, angajaţii unei agenţii imobiliare din vecinătatea acestei adrese au infirmat existenţa acelui imobil.  

De altfel, în urma acestei investigaţii, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat şi a declanşat verificări în legătură cu declaraţia de avere a celui mai nou membru al Cabinetului Boc. Sorina Plăcintă a explicat că locuinţa există, este a soţului şi că merge deseori în Elveţia. 

Conform declaraţiei de avere, Luminiţa Plăcintă mai deţine bijuterii în valoare de 40.000 de euro, precum şi tablouri de aceeaşi valoare, dar şi trei autoturisme - Renault, Dacia şi Skoda. De asemenea, este proprietara a  două terenuri în Focşani, cu o suprafaţă de 5.178 de metri pătraţi, respectiv 1.249 de metri pătraţi, ambele achiziţionate în 2004.

De asemenea, ea are trei imobile în Focşani, cumpărate şi acestea în 2004, cu suprafeţe de 140 de metri pătraţi, 946 de metri pătraţi şi 121 de metri pătraţi.

În plus, în 2007, soţul şi partenerul de afaceri al lui Plăcintă a cumpărat şi un imobil în Elveţia, la Montreux, cu o suprafaţă de 144 de metri pătraţi şi cu o valoare impozabilă de 400.000 de euro.

Plăcintă are două conturi la BRD , deschise în 2004 şi 2007, în care deţine 1.138.313,81 lei şi 13.881,88 euro, dar şi un credit de 57.454 de lei la aceeaşi bancă

Plăcintă a încasat în 2008 dividende în valoare de 1.442.399 lei de la SC Sorste SA. De asemenea, ea a declarat un venit anual de 181.364 lei. Este acţionar la SC Sorste SA şi asociat la două societăţi: Spapmen şi Depsorste.