MENIU

Nataţie - Potec este lăudată de presa franceză după ce a stabilit noi recorduri în proba de 800 m

Foto: www.newsin.ro

Înotătoarea română Camelia Potec este lăudată în presa franceză pentru victoria în proba de 800 de metri din Campionatele Naţionale ale Franţei, prin care a stabilit un nou record naţional atât pentru ţara în care se antrenează, dar şi pentru România.

Cotidianul francez L'Independant titrează: "Camelia Potec a făcut recordurile să tremure. Pentru prima finală a zilei românca Potec a făcut senzaţie, ea realizând un timp de 8:16,70 de sutimi, făcând să tremure recordul mondial al britanicei Rebecca Adlington (8:14,10)".

Românca a vorbit despre performanţa ei: "Am înotat cum am simţit, fără să mă uit la timpul meu. Eu am crezut că am scos 8:21, dar 8:16 este mai bine".

"Potec a surclasat-o pe Balmy. Românca a scos un timp de 8:16,70, stabilind un nou record personal, dar şi unul al campionatelor Franţei", notează şi site-ul eurosport.fr.

La ediţia precedentă a Campionatelor Naţionale ale Franţei, Camelia Potec a umilit-o practic pe Laure Manaudou, ea câştigând proba de 400 de metri, specialitatea franţuzoaicei.

La această ediţie românca a învins-o încă o dată pe Manaudou, în calificările probei de 400 de metri, unde Potec a ocupat primul loc cu timpul de 4:04,55, în timp ce franţuzoaica a venit a doua cu 4:04,93.

Camelia Potec va concura la Mondialele de nataţie de la Roma programate în perioada 17 iulie-2 august.
Mai multe articole despre:
record Camelia Potec nataţie Laure Manaudou