MENIU

Nataţie: Laure Manaudou a anunţat că se retrage din activitate

Foto: www.fanatique.ca

Campioana olimpică de la Atena în proba de 400 de metri liber, Laure Manaudou, a anunţat vineri că se retrage din activitatea sportivă pentru că la JO de la Beijing a realizat că nu îi mai place să înoate, informează cotidianul L'Equipe.

"Am hotărât, mă opresc! Nu a fost o decizie uşor de luat. A venit puţin, câte puţin, nu dintr-o dată", a explicat Manaudou, care a adăugat că nu despărţirea de antrenorul Phillipe Lucas a dus la retragere, ci faptul că nu îşi mai dorea ea să se antreneze: "Am continuat pentru că exista perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing. Am realizat mai târziu ce simţeam. Am înţeles în acel moment că mi-am pierdut plăcerea de a înota. Am tot ce mi-am dorit, chiar mai mult decât în visele mele. Am tot timpul să mă gândesc la viitorul meu".

Laure Manaudou a devenit campionă olimpică la 17 ani, la Jocurile Olimpice de la Atena, când a cucerit aurul la 400 de metri liber. Sportiva a mai câştigat ulterior multiple titluri mondiale şi europene, dar după despărţirea de antrenorul Phillipe Lucas, cel care o pregăteşte şi pe Camelia Potec, ea nu a mai reeditat performanţele. În ianuarie 2009, sportiva a anunţat că se retrage temporar.
Mai multe articole despre:
retragere nataţie Laure Manaudou