MENIU

Năstase şi Mitrea reacţionează dur la declaraţiile deputatului german Guenther Krichbaum

Foto: NewsIn

Adrian Năstase şi Miron Mitrea reacţionează dur la declaraţiile deputatului german Guenther Krichbaum făcute, joi, la Bucureşti. Krichbaum, şeful Comisiei de Politică UE din Bundestag, a declarat că în România există \"mulţi Adrieni Năstase\", adică politicieni suspectaţi de corupţie. El a dat ca exemplu cazurile Miron Mitrea şi Şerban Mihăilescu.

Reacţia lui Adrian Năstase, postată pe blogul său, a fost dură. Liderul PSD îl acuză pe deputatul german că îi face campanie electorală lui Traian Băsescu.

"A început campania electorală! Traian Băsescu şi prietenii lui populari, realizând că nu e de joacă, îşi cheamă din străinătate ajutoarele. Poate Krichbaum a venit aici să citească după texte scrise la Cotroceni, înainte ca toate acuzaţiile mincinoase orchestrate de procurorii lui Băsescu să plece de la Parlament (şi pe baza solicitării mele) în Justiţie, unde miile de martori propuşi de DNA vor asigura o soluţionare rapidă a dosarelor. Mă întreb însă de ce Krichbaum nu-i cere prietenului Băsescu să renunţe la imunitate pentru a permite judecarea Dosarului Flota?", scrie Năstase pe blogul personal.

La rândul său, Miron Mitrea, într-o scrisoare în limba engleză postată tot pe blog, îl acuză pe deputatul german de lipsă de fair-play şi îi cere acestuia să facă rectificări publice la acuzaţiile aduse.

"Trec peste impoliteţea pe care aţi făcut-o ca reprezentant al Parlamentului German care vine în România şi emite păreri despre un membru al Parlamentului României pe care nici măcar nu-l cunoaşte. Dar nu pot să trec peste faptul că, fiind un cunoscător al României, lansaţi nişte acuzaţii care nu-mi fac rău doar mie, ci mai ales ţării mele. Închei cu speranţa că veţi face rectificările cuvenite în mod public", scrie Mitrea.

Aflat la Bucureşti, deputatul german a declarat că este uimit cum tocmai politicienii suspectaţi de corupţie au un cuvânt greu de spus în România şi că parlamentarii şi miniştrii anchetaţi nu renunţă de bunăvoie la imunitate.

Mai multe articole despre:
UE Adrian Năstase deputat Miron Mitrea