MENIU

Năstase: În spatele asumării se ascund \"chestiuni de orgoliu\" ale democrat-liberalilor

A. Năstase: Nu cred că a fost o decizie oportună
Foto: wordpress.com

Asumare răspunderii Guvernului pe cele trei legi este \"o procedură absolut aberantă\", în spatele căreia se ascund \"chestiuni de orgoliu\" ale democrat-liberalilor, a spus Adrian Năstase, la ieşirea de la şedinţa BP al PSD.

"Este clar că această procedură este absolut aberantă", a spus Adrian Năstase.

"Nu reuşim să discutăm, în mod serios, nişte teme importante. Sunt nişte chestiuni de orgoliu pe care, personal, nu le înţeleg. Multe dintre dificultăţile acestei legi şi problemele acesteia vor apărea mult mai puternic în zilele următoare şi s-ar putea ca atunci să regretăm aceste lucruri. Ideea că adoptăm o lege ca şi când ar fi o primă lectură şi după aceea ne luăm angajamentul că o s-o modificăm până la mijlocul anului viitor, dovedeşte că această urgenţă era, de fapt, o chestiune de orgoliu", a explicat Năstase.

În opinia social-democratului, "riscăm să avem nişte legi care să creeze probleme şi nişte texte în domenii importante care să nu fie cât mai apropiate de interesele unei categorii cât mai diferite".

"Nu cred că a fost o decizie oportună", a completat pesedistul.

În ceea ce priveşte propunerile venite din partea PD-L-ului de rupere a protocoaLelor cu PSD-ul, în ţară, Năstase crede că este vorba despre "o mică şmecherie politică, o presiune pe care Băsescu încearcă să o pună asupra PSD-ului".

"Nu cred că ţine. E o poveste ieftină", a încheiat Năstase.