MENIU

Năstase: Dosarul "Mătuşa Tamara" ajunge în instanţă într-un moment politic, începerea campaniei

Foto: NewsIn

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, trimis miercuri în judecată în dosarul "Mătuşa Tamara" scrie, pe blogul său, că acest dosar este politic şi ajunge în instanţă într-un moment politic - începerea campaniei, avertizând că-şi va demonstra nevinovăţia în faţa judecătorilor.

"Acest dosar este un dosar care a început politic, a avut miză şi obiective politice şi, iată, ajunge în instanţă tot într-un moment politic. Nu sunt vinovat de acuzaţiile care mi se aduc şi voi demonstra acest lucru în faţa judecătorilor. (...) Resping în mod categoric acuzaţiile mincinoase formulate împotriva mea, în cadrul dosarului Melinescu. Este un dosar început în anul 2006, pe baza unor delaţiuni făcute de un om aflat în arest (Genică Boerică), şi care nu are nici un fel de dovadă în ceea ce priveşte acuzaţiile împotriva mea", scrie fostul premier.

Năstase aminteşte că acest dosar a fost respins "în mod clar de comisia juridică, printr-un raport negativ în care se constata că este vorba de un dosar politic" şi că în  ciuda acestor lucruri, el a cerut parlamentarilor să voteze pentru urmărirea penală. "După campania mediatică derulată împotriva mea, am considerat că trebuie să fac un gest de bună credinţă şi să cer colegilor mei din Parlament, să voteze împotriva raportului comisiei juridice şi pentru începerea urmăririi penale în cazul meu. Asta s-a întâmplat pe 4 martie 2009. În acest fel, am vrut să demonstrez tuturor că nu mă ascund în spatele procedurilor, deşi acestea îmi dădeau dreptate, şi că am curaj să merg în instanţă", mai scrie fostul premier.
"În aceste zile, la multe luni distanţă după votul din Parlament, la aproape 4 ani de la deschiderea acestui dosar şi, coincidenţă sau nu, chiar în momentul începerii campaniei electorale, procurorii (întâmplător, este vorba de procurorul Paul Dumitriu, fost consilier personal al Monicăi Macovei) finalizează rechizitoriul împotriva mea. Voi merge cu acest dosar în instanţă, unde sunt convins că voi obţine un verdict favorabil", mai anunţă Năstase.

Liderul PSD mai precizează că nu el l-a numit pe Ioan Melinescu preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB), ci Valeriu Stoica, iar anterior numirii sale ca premier nu l-a văzut şi nu i-a fost prezentat niciodată. Năstase mai susţine că pe denunţător (Genică Boerică), în ciuda declaraţiilor sale, nu l-a cunoscut şi nu a avut niciodată discuţii cu el. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat pentru 27 noiembrie primul termen de judecată în dosarul în care Adrian Năstase a fost trimis din nou în judecată în dosarul "Mătuşa Tamara", pentru dare de mită, alături de fostul său consilier, Ristea Priboi şi fostul preşedinte al ONPCSB, Ioan Melinescu.