MENIU

Năstase: Băsescu a dat un ordin lui Boc, dar acesta nu a fost în stare să-i urmeze partitura

Foto: NewsIn
A. Năstase: Demiterea lui Dan Nica a fost o eroare şi este un lucru jenant

Este clar că toată lumea consideră că vina pentru această demontare a Coaliţiei îi aparţine lui Traian Băsescu, care i-a dat un ordin foarte clar lui Emil Boc, iar acesta nici măcar nu a ştiut să interpreteze corect partitura, a declarat Adrian Năstase.

"Demiterea lui Dan Nica a fost o eroare şi este un lucru jenant", a spus Adrian Năstase.

Mai mult, spune pesedistul, "era ultimul lucru care ne trebuia, în această perioadă".

"Avem suficiente alte probleme şi nu cred că aveam nevoie de această chestiune gândită numai pentru Traian Băsescu, pentru a-i uşura lui numărătoarea voturilor", a acuzat Năstase.

În ceea ce priveşte solicitarea premierului ca PSD să facă o nouă nominalizare, până la ora 13:00, pentru un ministru care să-l înlocuiască pe Dan Nica, social-democratul a spus că "nu este cazul ca PSD să facă acest lucru".

"În ceea ce priveşte echipa PSD-ului, nu cred că suntem la cheremul lui Boc care când îl numeşte pa Blaga, când vrea să stabilească tot felul de formule interimare de la PSD sau să numim pe altcineva...", a încheiat Năstase.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, că PSD nu a transmis o propunere pentru postul de ministru al Internelor, aşa cum i s-a cerut, motiv pentru care a solicitat liderilor PSD, încă o dată, să-i propună un interimar din rândul social-democraţilor până la ora 13.00, când va transmite propunerile la Cotroceni. Ulterior liderii PSD şi PD-L au avut o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu care a propus fie un ministru independent, fie un ministru desemnat de opoziţie.