MENIU

Năstase: Acţiunea lui Cozmâncă a fost "neoportună", problemele invocate trebuie discutate după alegeri

Foto: NewsIn
Adrian Năstase: Acest gen de scrisoare a domunului Cozmâncă nu a fost oportună pentru PSD

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a catalogat scrisoarea lui Octav Cozmâncă drept "o acţiune declanşată neoportun", promiţând că şi el va aduce în discuţia partidului o parte din aceste probleme, dar după alegerile prezidenţiale.

"Cred că este vorba de o acţiune într-un fel declanşată, după părerea mea, neoportun chiar dacă ştim cu toţii că într-un partid mare sunt întotdeauna probleme, ele puteau să fie discutate eventual după alegeri. Nu cred că era un moment foarte bun acum pentru acest gen de rememorare a unor lucruri pe care sigur, şi eu şi alţii, le cunoaştem în partid şi sunt sigur o mulţime de lucruri care vor putea fi discutate în linişte într-o perspectivă după alegeri", a declarat Năstase, înainte de şedinţa BPN a PSD şi înainte să apară informaţia că fostul senator PSD, Octav Cozmâncă, a fost exclus din partid.  

Liderul PSD a precizat, totodată, că "prioritară este evident campania electorală". "Din acest motiv consider şi eu că acest gen de scrisoare a domunului Cozmâncă nu a fost oportună pentru PSD", a mai afirmat Năstase.

De asemenea, întrebat ce anume din ce a spus Cozmâncă ar fi de discutat în partid, Năstase a răspuns: "Fără îndoială că o să vi le spun după alegerile prezidenţiale".

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Octav Cozmâncă să fie şef de campanie a lui Sorin Oprescu, pentru prezidenţiale, Năstase apreciat că acesta ar putea şi să fie, totodată, şef de campanie al lui Traian Băsescu.

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mârza, a declarat pentru NewsIn că Octav Cozmâncă a fost exclus din partid, ca urmare a declaraţiilor pe care acesta le-a făcut la adresa social-democraţilor. Mârza a precizat că decizia a fost luată duminică de organizaţia din Suceava, unde era înscris Cozmâncă.

Octav Cozmâncă a anunţat duminică că se autosuspendă din PSD, partid despre care spune că e condus de indivizi şi grupuri care nu doresc decât să-şi împartă "mălaiul şi caşcavalul" şi să servească interesul clintelei politice, sugerând că, dacă formaţiunea nu redevine de stânga, el ar putea face un nou partid.