MENIU

NASA a început să experimenteze din nou pe maimuţe

FOTO: hannahsworld.com

NASA şi-a accelerat studiile cu privire la radiaţia din spaţiu cu o rundă de experimente în care va folosi din nou maimuţe, după aproape 30 de ani.

Scopul experimentelor este înţelegerea efectelor mediului radioactiv din spaţiu asupra corpului uman şi măsurile care pot fi luate pentru a face zborurile de lungă durată sigure pentru astronauţi, dincolo de scutul electromagnetic al Pământului.

În studiu vor fi folosite între 18 şi 28 de maimuţe veverită (Saimiri sciureus) care vor fi expuse unor doze mici de radiaţii, asemănătoare cu cele cu care se vor confrunta astronauţii care vor ajunge pe Marte.

Oamenii de ştiinţă sunt îndeosebi interesaţi în studierea impactului radiaţiilor asupra sistemului nervos central şi al comportamentului.

"Ne-am dat seama că există o nevoie reală pentru asemenea experimente", a declarat Jack Bergman, de la Harvard Medical School's McLean Hospital din Boston.

"NASA are un angajament ferm cu privire la călătoriile îndelugate în spaţiul cosmic şi acest angajament vine cu nevoia de a cunoaşte care sunt efectele adverse, care sunt riscurile pentru astronauţi", a mai spus Bergman.

Mai multe articole despre:
NASA radiaţii maimuţe experimente spaţiu cosmic