MENIU

Muzeul francez al Aerului a anunţat că zborul unui avion Concorde în iunie a fost o farsă

Foto: allbestpictures.com

Muzeul Aerului şi Spaţiului din Franţa a anunţat cu mare fast că un avion Concorde va decola, poate pentru ultima oară, în iunie, pentru un zbor de două ore. O declaraţie în acest sens a fost postată pe site-ul muzeului şi a fost precizat că avionul Concorde va depăşi viteza sunetului deasupra Irlandei.

Agenţia de ştiri AFP a preluat ştirea, dar a scos-o la puţin timp, după ce muzeul a anunţat că zborului avionului Concorde era numai o păcăleală de 1 aprilie.

Declaraţia despre decolarea avionului conţinea şi un videoclip "exclusiv" de pe YouTube, cu un Concorde care părăsea hangarul. Oficialii muzeului au declarat că unul dintre cele două avioane Concorde care au fost dăruite muzeului a fost păstrat în stare de funcţionare. Potrivit păcălelii, tehnicienii au făcut pregătiri secrete pentru zborul demonstrativ.

În declaraţie se mai anunţa că 50 de persoane norocoase vor fi selectate, prin tragere la sorţi, ca să zboare cu avionul Concorde. Ultimele zboruri ale avioanelor Concorde au avut loc în 2003.

Mai multe articole despre:
retragere viteză zbor muzeu păcăleală Concorde