MENIU

Mutu spune că va putea evolua în partida cu Austria deşi resimte dureri la genunchiul stâng

Foto: www.emaramures.ro

Atacantul Adrian Mutu a declarat, marţi, că va putea evolua în partida de astăzi cu reprezentativa Austriei chiar dacă la antrenamentul oficial a resimţit dureri la genunchiul stâng şi s-a pregătit separat, urmând ca la finalul sezonului să se opereze.

"Voi juca în acest meci chiar dacă am încă probleme, nu la coaste, unde m-am lovit în partida cu Serbia, ci unele mai vechi. Cred că voi fi apt împotriva Austriei, însă la finalul sezonului este indicată o operaţie", a spus Mutu, care are probleme la genunchiul stâng încă din toamnă.

Fotbalistul Fiorentinei afirmă că tricolorii nu îşi mai pot permite să mai facă vreun pas greşit în partida cu Austria. "E un meci capital pentru noi, nu ne ajută nici măcar un egal. Am încercat să fiu mai optimist decât multă lume după înfrângerea cu Austria, dar asta nu înseamnă că nu am fost dezamăgit. Va fi dificil să câştigăm meciurile cu rivalele noastre, însă e posibil fiindcă noi am mai învins echipe de acest nivel. Noi trebuie să fim uniţi şi să transformăm tot ce a fost negativ în ceva pozitiv", a precizat acesta.

Adrian Mutu este alături de selecţionerul Victor Piţurcă şi consideră că acesta ar trebui să rămână măcar până la finalul campaniei de calificare. "E adevărat că nu-l ajută rezultatele, dar nu e numai vina dânsului. Vom juca împotriva Austriei nu numai pentru el, ci pentru România. Dacă vom reuşi să câştigăm, lucrurile se vor linişti într-o oarecare măsură. Apoi, cei de la Federaţie vor decide ce se întâmplă, dacă rămâne sau nu. Din partea noastră, am vrea să rămână măcar până la finalul campaniei", a mai declarat acesta, adăugând că îşi doreşte să-i ajute pe jucătorii tineri care sunt selecţionaţi să se integreze cât mai bine la naţională dacă se intenţionează un schimb de generaţii.

Meciul dintre Austria şi România se va disputa miercuri, la Klangenfurt, pe stadionul Hypo-Arena, de la ora 21:30 (în direct pe ProTV), şi va conta pentru Grupa a 7-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Mai multe articole despre:
Austria Fiorentina naţionala Adrian Mutu