MENIU

Mutu: Nu mă las de fotbal, sper să joc cât mai bine la echipa de club şi la naţionala României

Foto: NewsIn

Atacantul naţionalei a României, Adrian Mutu, a declarat, luni, că nu se pune problema să se lase de fotbal în urma deciziei TAS cu privire la litigiul cu Chelsea şi îşi doreşte să evolueze cât mai bine atât pentru echipa de club, cât şi pentru reprezentativa tricoloră.

"Ştiu că nu voi fi suspendat, este o uşurare pentru mine. Vreau să respect deciziile TAS-ului, dar nu am 17 milioane de euro să plătesc, trebuie să găsesc o soluţie. În Italia, toate sindicatele se mişcă, le mulţumesc oficialilor şi fanilor Fiorentinei, am văzut că nu sunt singur. Aştept aceleaşi gesturi şi în România. Nu am nevoie de banii nimănui, de nicio chetă. Nu mă las de fotbal, sper să joc cât mai bine la echipa de club şi la naţionala României", a spus Mutu.

Atacantul Fiorentinei trebuie să plătească formaţiei Chelsea Londra daune de aproximativ 17 milioane de euro, iar presa italiană a scris săptămâna trecută că gruparea britanică poate să ceară la FIFA, începând de luni, suspendarea lui Mutu, în cazul în care acesta nu începe să achite din datorie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat la 31 iulie că a respins apelul lui Adrian Mutu, iar acesta trebuie să achite daune fostului său club Chelsea, care i-a reziliat contractul după ce a descoperit că a consumat cocaină. 

Fotbalistul a vorbit şi despre "dubla" pe care echipa naţională o va disputa cu Franţa şi Austria: "Mă bucur că am revenit la echipa naţională. Sunt pregătit pentru Franţa şi Austria. Franţa e o echipă de temut, au jucători de mare valoare. Nu va fi un meci uşor, dar încercăm să scoatem un rezultat bun. Nu sunt în forma mea cea mai bună, dar vreau să cresc de la meci la meci. Am jucat puţin la echipa naţională şi la Fiorentina, dar de acum înainte să sperăm că nu voi mai fi accidentat".

Partida Franţa-România din preliminariile Campionatului Mondial din 2010 se va disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe Stade de France. Patru zile mai târziu, tricolorii vor întâlni Austria, pe stadionul Steaua, de la ora 20:45.
Mai multe articole despre:
Chelsea Adrian Mutu datorie