MENIU

Mutu: "Nu era necesară demiterea selecţionerului"

Foto: NewsIn

Atacantul echipei naţionale a României, Adrian Mutu, a declarat joi că regretă despărţirea de Victor Piţurcă şi a fost de părere că demiterea selecţionerului nu era necesară.

"Mă aşteptam la aşa ceva, dar îmi pare rău că s-a ajuns la demiterea sa. Nu cred că era necesară şi nu cred că federaţia a vrut să facă pe plac suporterilor cu această decizie. Cei de la federaţie au făcut ce au considerat că este mai bine pentru echipa naţională", a declarat Adrian Mutu.

Decarul naţionalei a fost de părere că schimbarea s-a făcut acum pentru a se dat timp de acomodare noului antrenor şi, în privinţa obiectivului pe care îl va avea noul selecţioner, a opinat: "Obiectivul nostru va fi cu siguranţă calificarea la Euro 2012".

Mutu şi-a amintit cu plăcere că Victor Piţurcă l-a titularizat prima dată, în 1999, cu reprezentativa Moldovei şi a infirmat zvonul că relaţia dintre el şi selecţioner ar fi fost încordată în ultimul timp: "Am avut o relaţie bună, în ciuda a ceea ce s-a vehiculat. Au fost probleme cu ceva timp în urmă, dar acestea nu au avut nicio legătură cu fotbalul".

Atacatul Fiorentinei a mai spus că nu s-a sfătuit nimeni cu el înaintea demiterii selecţionerului şi a replicat că nici nu trebuia să se întâmple una ca asta. "Cel puţin cu mine nu s-a sfătuit nimeni. Nici nu am întrebat, din respect. Treaba noastră este să ne facem datoria, indiferent de cine este selecţioner. Cine va fi, va fi de bun augur pentru echipa naţională", a afirmat Mutu

Totodată, acesta a infirmat şi faptul că el şi Chivu nu au jucat în unele meciuri, deşi nu erau accidentaţi, aşa cum s-a crezut. "Nici nu ne-a trecut prin minte una ca asta. Atunci când am putut, am făcut tot posibilul să joc", a spus atacantul, care, întrebat dacă se simte răspunzător pentru demiterea selecţionerului a replicat: "Pentru plecare, nu, pentru rezultate, da".

Mircea Sandu a declarat joi, într-o conferinţă de presă oficială, că a mandatat Comitetul Executiv al FRF, prin persoana lui Ionuţ Lupescu, să poarte negocieri cu Victor Piţurcă pentru ruperea contractului pe cale amiabilă.

Mai multe articole despre:
demitere naţionala Adrian Mutu selecţioner