MENIU

Murgeanu va demisiona astăzi de la Primăria Capitalei, pentru că se simte "inutil ca viceprimar". Cum comentaţi?

Foto: NewsIn

Viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, a anunţat că va demisiona din funcţie sa, astăzi, 21 ianuarie 2008, considerându-se inutil în condiţiile unei colaborări, practic, inexistente cu edilul-şef Sorin Oprescu.

Murgeanu a precizat că în ultimele şapte luni s-a întâlnit doar de patru ori cu Sorin Oprescu. "Nu a fost ceva personal între noi doi, ci doar relaţia de colaborare nu a funcţionat", a precizat Răzvan Murgeanu, care a ales să plece din primărie exact în ziua în care va împlini 50 de ani.

El a mai precizat că, imediat după alegerile locale din iunie, a mai avut câte ceva de lucru în primărie, recepţionând lucrări începute de fostul edil-şef Adriean Videanu. 

Ulterior, însă, a devenit inactiv, în condiţiile în care municipalitatea nu a demarat niciun proiect de anvergură. După delegarea responsabilităţilor către viceprimari, Murgeanu avea în grijă, teoretic, serviciile publice (Direcţia de Utilităţi Publice, RADET).

Murgeanu va ocupa funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, pentru care a fost numit, pe 10 ianuarie, de premierul Emil Boc.

Cele mai mari şanse de a ocupa locul lui Răzvan Murgeanu le au consilierii Călin Murg şi Mircea Raicu, ambii de la PDL, cel de-al doilea fiind favorit, potrivit unor surse din cadrul municipalităţii.

Nici celălalt viceprimar al Capitalei, Robert Ionescu, nu pare că va rămâne în funcţie. Ionescu este reprezentant al PNG-CD şi, în condiţiile în care există discuţii între PDL şi PSD pentru constitutirea unei majorităţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), social-democraţii ar urma să primească un post de viceprimar.

Pe de altă parte, reprezentanţii PNG din CGMB ar fi urma să fie "absorbiţi" de PDL, în condiţiile în care, practic, partidul lui Becali nu mai funcţionează de la alegerile parlamentare, susţin aceleaşi surse.

Mai multe articole despre:
PSD Sorin Oprescu capitală Murgeanu PD-L PNG-CD