MENIU

Munteanu (MT): Am semnat toate documentele, cu excepţia ordinelor de plată la bancă

Foto: chromasia.com

Secretarul general în Ministerul Turismului, Sorin Munteanu, a declarat că a avut delegare să semneze în locul ministrului Elena Udrea, cât timp a fost plecată, în toate domeniile, cu excepţia ordinelor de plată la bănci. Totodată, Munteanu a atras atenţia că ministerul deţine "un camion de documente" care nu pot fi trimise Comisiei "în trei zile", aşa cum s-a cerut.

"Am avut delegare să semnez în locul ministrului în toate domeniile. Am semnat toate documentele, cu excepţia ordinelor de plată la bancă", a spus secretarul general în Ministerul Turismului.

Sorin Munteanu a explicat că are delegare pentru departamentele de marketing şi promovare, pentru departamentul de dezvoltare şi pentru cel de gestionare a fondurilor europene şi că a semnat toate tipurile de documente, excepţie făcând ordinele de plată la bănci.

Preşedintele Comisiei, Ludovic Orban, l-a anunţat pe Munteanu că va fi reinvitat la Comisie pentru a preciza exact perioadele în care a semnat în locul ministrului Udrea şi i-a amintit acestuia că documentele solicitate de parlamentari nu au fost trimise, încă, de la MT.

"Documentele nu pot fi furnizate în trei zile. Discutăm despre un camion de documente şi, de aceea, Comisia trebuie să fie mai specifică atunci când solicită acte", a replicat secretarul general.

Munteanu a mai spus, răspunzând unei întrebări a membrilor Comisiei, că, din informaţiile pe care le are, a fost modificată organigrama ministerului.

Pe de altă parte, secretarul de stat a justificat diferenţa de bani de la 1,2 milioane euro prevăzuţi pentru publicitate în planul de achiziţii din luna martie, la 2,6 milioane euro alocaţi în planul de achiziţii din 10 iunie, arătând că au fost adăugaţi bani preluaţi de la capitolul "evenimente".

"Sumele s-au luat de la alte diverse activităţi de promovare, în special de la evenimente. La evenimente, atribuirea se putea face mult mai simplu ca la publicitate", a  explicat Munteanu.