MENIU

Munteanu: Ministerul Turismului ar putea plăti firmei deţinute de Amalia Năstase doar jumătate din banii pentru campania de promovare

Foto: money.ro

Ministerul Turismului ar putea plăti doar o parte din contractul cu firma Eventures, respectiv 46.000 euro, dintr-un total de 88.000 euro, bani cheltuiţi pentru lansarea campaniei "Romania, Land of Choice", a declarat secretarul de stat în Ministerul Turismului, Sorin Munteanu, la audierile de la comisia parlamentară de anchetă.

"Probabil că se vor plăti 46.000 euro, pentru că unele servicii nu au fost achiziţionate. Gheorghe Hagi nu a participat. Sunt nişte lucruri care nu s-au materializat în cadrul contractului, şi noi nu le plătim", a susţinut Sorin Munteanu, joi, în faţa Comisiei de anchetă în cazul Elena Udrea.

Întrebat despre momentul la care Ministerul Turismului a început discuţiile cu BRD în vederea încheierii unui parteneriat, dar şi despre costul spoturilor difuzate la televiziunile internaţionale, Sorin Munteanu a răspuns că a participat la discuţii, însă nu poate oferi o dată exactă la care acestea au fost iniţiate. 

"Nu m-a interesat (costul spoturilor, n.r.). N-aş putea să dau o dată exactă. Să zicem... în luna martie", a spus reprezentantul ministerului.

În ceea ce priveşte criteriul după care BRD a fost aleasă ca partener, Munteanu a explicat că ministerul a dorit ca promovarea României peste hotare să se facă prin intermediul celor trei sportivi - Nadia Comăneci, Gheorge Hagi şi Ilie Năstase - care erau imaginea BRD. 

Cât despre modificarea caietului de sarcini pentru campania de promovare a României prin intermediul televiziunilor internaţionale, Munteanu a spus că el însuşi a dispus modificarea acestuia.

"A fost o licitaţie la care nu s-a putut elabora un caiet de sarcini precis. Probabil eu am semnat acest lucru, dar a fost un colectiv care a lucrat. Eu am dispus modificarea caietului de sarcini. Nu pot să vă dau date exacte pentru că nu aţi cerut", a încheiat Munteanu.

Mai multe articole despre:
campanie Elena Udrea brd Ministerul Turismului