MENIU

Municipiul Calafat a rămas fără căldură şi apă caldă

Foto: Realitatea TV

Municipiul Calafat fără căldură şi apă caldă pentru că uzina termică din oraş nu mai are combustibil pentru a furniza agent termic. Oficialii locali au spus că Centrala are nevoie urgent de cel puţin 1.500 de tone de păcură, pentru care nu există bani.

Primarul oraşului a spus că cetăţenii s-au descurcat în funcţie de posibilităţile materiale, cei mai norocoşi au dat drumul la aparatele de aer condiţionat, iar ceilalţi au fost nevoiţi să îşi achiziţioneze radiatoare.

În spitalul din Calafat, sălile de operaţie şi doar câteva saloane au avut aer condiţionat, restul bolnavilor au îngheţat de frig până la aducerea altor surse de încălzire.

Refuzul Guvernului de a aloca fonduri pentru Calafat i-a afectat şi pe cei 135 de angajaţi ai uzinei, o mare parte din aceşti urmând a fi trimişi în şomaj sau în concediu de odihnă, iar alţi 35 de angajaţi urmează să intre în şomaj.

Pentru ca situaţia să reintre în normal, municipalitatea are nevoie de două milioane şi jumătate de lei. Aceştia ar trebui să acopere cheltuielile curente, dar şi cantitatea de păcură necesară reluării furnizării agentului termic.

Uzina a ajuns în această situaţie şi pentru că are de recuperat bani de la polulaţie, 50% din aceasta având datorii la căldură.    
Mai multe articole despre:
căldură guvern agent termic Calafat