MENIU

MTI a chemat sindicatele la discuţii pe tema restructurărilor de la CFR Călători şi Marfă

Foto: agenda.ro

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) i-a chemat la discuţii pe liderii sindicali din CFR pe tema programului de restructurare la CFR Călători şi CFR Marfă, a declarat subsecretarul de stat Constantin Axinia.

"Conducerea MTI a invitat la discuţii, miercuri, toate sindicatele semnatare ale Contractului de Muncă de la Căile Ferate la toate societăţile, pentru discuţii referitoare la etapa de restructurare. Restructurările vor fi în cadrul Companiei Naţionale CFR Călători şi Marfă şi filialele acestora", a spus Axinia.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sâmbătă că CFR Călători se află în aceste zile în negocieri, cu mai multe bănci, pentru a contracta un credit necesar plătirii salariilor, fără a preciza suma, însă a subliniat că aceeaşi soluţie nu va putea fi utilizată în lunile următoare.

Ministrul Transporturilor a mai spus că a avut discuţii "cu câţiva reprezentanţi ai sindicatelor", acestea urmând să fie finalizate după ce toţi se vor întoarce din concediu. "Noi am pregătit o serie întreagă de variante, mai lucrăm în continuare la tot felul de calcule, socoteli, posibilităţi, pe care, când dânşii vor dori să începem în mod organizat, aceste discuţii, le vom prezenta şi vom vedea cam care dintre ele se conturează ca posibile (...) Cel puţin în anumite cazuri trebuie să aplicăm foarte rapid aceste lucruri, am întârziat deja foarte mult", a explicat Berceanu.

Ministrul avertiza, într-o declaraţie făcută pe 2 august, că "în a doua parte a anului" ministerul nu va mai avea bani "pentru salariile de la CFR".

Mai multe articole despre:
bancă sindicate salarii CFR discuţii credit MTI