MENIU

Mourinho, despre Adriano: În momentul de faţă, cel mai important lucru este ca el să fie fericit

Foto: Daily Mail

Tehnicianul lui Inter, Jose Mourinho, a declarat, vineri, că a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta pe Adriano şi apreciază ca este mult mai important ca acesta să fie o persoană fericită, decât să practice fotbalul fără plăcere,

"Inter a încercat să facă tot posibilul ca să-l ajute pe Adriano. În momentul de faţă, cel mai important lucru este ca el să fie fericit. Dacă în acest fel se poate bucura de viaţă, este perfect şi nu mai contează dacă joacă sau nu fotbal. Încă nu am vorbit cu jucătorul, însă sper să am şansa să mă întâlnesc cu el şi să aflu adevăratul motiv pentru care a luat această decizie", a fost de părere tehnicianul portughez al grupării nerazzurre.

Adriano (27 de ani) a anunţat vineri că abandonează temporar cariera sportivă, deoarece nu mai are bucuria de a juca fotbal. "Am decis să mă opresc pentru o vreme, deoarece mi-am pierdut pasiunea şi bucuria de a fi pe teren. Această pauză ar putea dura o lună, două sau chiar trei. În Italia sunt supus unei mari presiuni şi nu mai doresc să mă întorc acolo. În prezent, vreau să trăiesc în linişte în ţara mea natală", a afirmat atacantul sud-american, în timpul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Rio de Janeiro.

În urmă cu trei săptămâni, Adriano a fost convocat de selecţionerul Braziliei, Carlos Dunca, pentru meciurile cu Peru şi Ecuador, din premilinariile Cupei Mondiale din 2010, iar de atunci a rămas în ţara natală şi nu s-a mai întors la antrenamentele lui Inter.

Internaţionalul brazilian a fost cumpărat de formaţia milaneză în 2001 de la Flamengo. După jumătate de sezon petrecut la gruparea nerazzurră, acesta a fost împrumutat la Fiorentina, iar mai apoi la Parma, unde a fost coechipier cu atacantul romând Adrian Mutu. După Campionatul Mondial din 2006, Adriano, 29 de goluri în 47 de selecţii în naţionala Braziliei, a traversat o perioadă mai puţin fastă din cauza problemelor pe care le-a avut cu alcoolul şi viaţa extrasportivă. În sezonul trecut, vârful a fost împrumutat în ţara natală la Sao Paulo pentru a-şi recăpăta forma.

Odată cu numirea lui Jose Mourinho în funcţia de antrenor al lui Inter, Adriano s-a bucurat de încrederea tehnicianului portughez şi a avut evoluţii remarcabile în debutul acestui sezon. Problemele brazilianului au reapărut după ce s-a prezentat la un antrenament în stare de ebrietate, motiv pentru care a fost exclus câteva zile din lot.
Mai multe articole despre:
Adriano Inter Milano Jose Mourinho