MENIU

Motoarele avionului Airbus A-320 se află în albia râului Hudson - VEZI GALERIE FOTO ŞI VIDEO

Foto: AP
Foto: AP
Foto: AP
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Imagini amator: Tractarea avionului
Toţi pasagerii au fost salvaţi înainte ca avionul să se scufunde

Ancheta cu surprize în cazul accidentului aviatic de vineri, de la New York. Anchetatorii au descoperit că motoarele avionului Airbus al companiei US Airways s-au deprins de fuselaj.

Scafandrii caută acum cele două motoare îngropate într-un strat gros de mâl, la o adâncime de peste 9 metri, cu ajutorul sonarelor. Munca lor este îngreunată de temperatura scăzută a apei şi de curenţi, motiv pentru care nici cutiile negre ale aparatului nu au putut fi recuperate.

În timp ce elogiile la adresa căpitanului aeronavei nu mai contenesc, familia sa a fost sfătuită de compania US Airways să nu dea nicio declaraţie.

"Ni s-a cerut de către US Air să nu spunem nimic, dar doresc totuşi să îmi exprim recunoştinţa pentru faptul că toţi cei care s-au aflat la bord sunt nevătămaţi, aşa cum a dorit soţul meu", a spus Lorraine Sullenberger, soţia pilotului.

Chesley B. Sullenberger III, în vârstă de 57 de ani, veteran al US Air Force, a fost lăudat mai întâi de primarul New York-ului, Michael Bloomberg şi felicitat apoi telefonic de preşedintele George W. Bush şi de viitorul lider de la Casa Albă, Barack Obama.

Avionul, un Airbus A-320, al acompaniei US Airways, cu 155 de persoane la bord s-a prăbuşit în râul Hudson din Manhattan, New York. Intervenţia promptă a Pazei de Coastă a făcut ca toţi oamenii să fie salvaţi înainte ca avionul să se scufunde.

Mai multe vase şi elicoptere au ajuns imediat după accident la faţa locului pentru a evacua supravieţuitorii. Toţi cei 150 de pasageri dar şi cei 5 membri ai echipajului au ajuns teferi la mal.

Avionul s-a prăbuşit la ora locală 15:03, la scurt timp după ce aeronava a părăsit pista aeroportului new-yorkez La Guardia. Potrivit Administraţiei Aviaţiei Civile Americane, accidentul a fost cauzat de coliziunea aparatului de zbor cu un stol de păsări. Anchetatorii au revenit la locul accidentului sâmbătă pentru a reface întregul şir al evenimentelor.

Între timp Airbusul A-320 a fost remorcat până la mal şi ancorat în cheiul Hudson. Meritul evitării unei tragedii s-a datorat în principal pilotului care a reuşit să aterizeze pe apă, înainte de a ajunge într-o zonă locuită.

Pilotul avionului şi-a sunat soţia imediat după aterizarea forţată: "Dragă, tocmai am avut un accident"

După ce a aterizat forţat în apele îngheţate ale râului Hudson şi a salvat 155 de vieţi, pilotul avionului Airbus A-320 şi-a sunat soţia: "Dragă, tocmai am avut un accident".

"Când m-a sunat, mi-a zis că a avut loc un accident. La început am crezut că este vorba despre ceva minor, dar apoi mi-a explicat circumstanţele şi am început să tremur şi am alergat să iau fetele de la şcoală", a declarat soţia pilotului, Lori Sullenberger.

Căpitanul Chesley B. Sullenberger, de 57 de ani, a salvat vieţile a 155 de persoane în momentul în care a luat decizia de a ateriza forţat în apele îngheţate ale râului Hudson. A evitat impactul cu Podul George Washington la mai puţin de 300 de metri, potrivit raportului întocmit la locul accidentului.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, şi pasagerii au salutat eroismul şi profesionalismul pilotului avionului, având în vedere că pilotul a părăsit ultimul aparatul, pentru a se asigura că nu a rămas nimeni în interior, relatează AFP.

"Se poate spune că pilotul a realizat o lovitură de maestru, ducând avionul spre râu şi asigurându-se apoi că toată lumea a ieşit", a spus Bloomberg. "Am vorbit cu el. A verificat avionul de două ori după ce toată lumea a ieşit. A vrut să se asigure că nu a mai rămas nimeni la bord", a adăugat primarul. 

VEZI VIDEO CU AVIONUL  PRĂBUŞIT

Mai multe articole despre:
prăbuşire Râul Hudson