MENIU

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL trebuia să fie citită astăzi în Parlament. VEZI DOCUMENTUL

Foto: NewsIn
Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR

Moţiunea de cenzură "11 împotriva României", depusă marţi de PNL şi UDMR împotriva Guvernului Boc II, trebuia să fie citită astăzi în Parlament, urmând ca pe 13 octombrie, la cinci zile de la prezentarea ei, să fie supusă votului în Plen.

Citirea moţiunii de cenzură nu a început la ora 10.00, aşa cum era programat, din cauză că mai mulţi parlamentari au întârziat.

Moţiunea de cenzură intitulată "11 împotriva României", depusă marţi în Parlament  şi iniţiată de PNL şi UDMR, a fost semnată în total de 124 de parlamentari, dintre care şapte din grupul social-democraţilor.

Potrivit art. 113 din Constituţia României, "Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor". Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor, se arată în Constituţie. Citeşte mai mult despre procedura moţiunii de cenzură.

Potrivit NewsIn, anterior luării acestei decizii, vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat că reprezentanţii PD-L au propus în cadrul şedinţei Birourilor Reunite ca opoziţia să depună o singură moţiune, la asumarea răspunderii Guvernului. PD-L au arătat că ei consideră neconstituţional demersul PNL şi UDMR de a depune o nouă moţiune de cenzură, interpretând că textul Constituţiei nu le mai dă dreptul decât la o moţiune de cenzură în cazul angajării răspunderii, deoarece deja au mai depus una pe Legea salarizării unitare.

PNL a susţinut însă, potrivit senatorului PNL, că nu se pune problema renunţării la moţiunea de cenzură.

Mai multe articole despre:
UDMR PNL guvern moţiune de cenzură news alert