MENIU

Monica Ridzi: Cred în nevinovăţia mea şi o voi demonstra în faţa instanţei

Ridzi: Cred că rezolvarea cazului Ridzi nu se face la televizor
foto: NewsIN

Monica Iacob Ridzi a afirmat în faţa deputaţilor că îşi va demonstra nevinovăţia şi va merge în faţa procurorilor ori de câte ori va fi chemată. Ridzi le-a cerut, din nou, colegilor deputaţi să voteze în favoarea începerii urmăririi sale penale, însă a acuzat PSD şi PNL de linşaj mediatic la adresa sa.

"Fac parte dintr-un partid care respectă instutuiţiile statului şi care nu ponegreşte justiţia în fucnţie de interesele politice. Cred în nevinovăţia mea şi o vei demonstra în faţa instanţei. Nu oamenii politici, nu comentatorii politici au dreptul de a da sentinţe.  Faptul că s-au coalizat toate forţele politice şi mediatice împotriva unui om politic despre care se presupune că ar fi comis fapte ilegale ar putea fi un gest lăudabil. Doar că acest gest nu se regăseşte şi în cazul demnitarilor ori foştilor demnitari PSD şi PNL. Ceea ce îmi dă dreptul să pun la îndoială buna credinţă a acestor demersuri publice şi să le dau o conotaţie de răfuială politică dirijată de opoziţia PSD-PNL, cu toate că PSD este parte a coaliţiei de guvernare", a spus Monica Iacob Ridzi care a subliniat că va fi "oricând" la dispoziţia parchetului şi că îşi doreşte o rezoluţie cât mai curând posibil. 

"Linşajul meu mediatic nu se mai justifică decât în măsura în care acesta serveşte politic PSD şi PNL. Vinovăţia unui om se stabileşte de autorităţile unui stat de drept învestite cu această competenţă. Este periculos ca partidele politice sau presa să se pronunţe în afara cadrului judiciar cu privire la vinovăţia penală a unui cetăţean oricine ar fi el. Nu putem transforma Parlamentul în Marea Adunare Naţinonală care să se substituie puterii judecătoreşti", a mai spus Monica Ridzi care a afirmat că prin această declaraţie vrea să pună punct poziţiilor puiblice cu referire la cazul afalt în atenţia organelor de anchetă.

Ridzi a spus că  nu doreşte să influenţeze procurorii prin mass-media şi a reafirmat că are încredere în justiţie şi crede că "rezolvarea cazului Ridzi nu se va face la  televizor". "Aşa înţeleg eu statul de drept. Altfel, aş considera că trăiesc într-un stat autoritar", a adăugat fostul ministru al Tineretului şi Sportului care a cerut încă o dată deputaţilor să voteze favorabil începerii urmăririi penale în ceea ce o priveşte.