MENIU

Monica Macovei: Justiţia este aşa cum am lăsat-o

Macovei: Eu nu mă las, haideţi să îi ţinem în continuare sub presiune
Macovei: Pe voinţa politică din Parlament, există în continuare probleme
foto: NewsIN

CSM ar putea face curăţenie în justiţie, dar nu doreşte aşa cum nici o parte din parlamentari nu doresc să se facă justiţie. Aceasta este părerea fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, care spune că situaţia din justiţie este aşa cum a lăsat-o la finalul mandatului său, dar admite că este greu că faci reformă.

În opinia fostului ministrul al Justiţiei, Monica Macovei, justiţia actuală este aşa cum a lăsat-o la finalul mandatului său la acest minister. "Dinăuntrul justiţiei nu există nicio dorinţă de schimbare. Dacă am crezut în 90 că prin venirea oamenilor tineri în sistem se vor schimba lucrurile, răspunsul este "nu". Curăţenia în justiţie poate fi făcută doar de CSM, dar vedem că de patru ani încoace nu se întâmplă aşa. În Parlament există în continuare o coaliţie de parlamentari care nu doresc reforma", a declarat Macovei.

"CSM ar putea face această curăţenie. Nu o face şi nu am semne că o va face", spune fostul ministrul al Justiţiei care se declară hotărâtă să lupte în continuare: "Eu nu mă las. Haideţi să îi ţinem în continuare sub presiune. În cazul Gorbunov a fost presiune publică şi am văzut nişte sancţiuni".  

"Când te lupţi pe bune cu corupţia, era previzibil că voi fi înlăturată. Asta mi-a arătat că am început să zdruncin ceva şi a fost bine. Nu sunt politician. Nu am vrut carieră politică. Pentru mine momentul din Senat când i-am văzut pe toţi cum votează să plece Macovei, a fost unul bun", a explicat Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.