MENIU

Moby şi solistul de la Animal X, împreună pe scenă în campania de luptă contra încălzirii globale

Foto: nyu.edu

Capitala Suediei a găzduit, joi, primul concert al campaniei Play to Stop – Europe for Climate, susţinut de Moby pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, la care participă mai mulţi ambasadori naţionali, printre care şi solistul formaţiei Animal X, Şerban Copot, a anunţat Comisia Europeană.

Concertul este organizat de Comisia Europeană (CE), în parteneriat cu MTV Networks International, şi va avea loc la Rival Theatre din Stockholm.

"Europa are nevoie de tinerii săi. Conferinţa din decembrie de la Copenhaga, unde vor fi prezente 192 de ţări prin reprezentanţii lor la negocierile pentru viitorul omenirii, este o nouă treaptă în direcţia salvării planetei. Cheia luptei împotriva schimbărilor climatice o reprezintă dobândirea unor obiceiuri noi. (...) Schimbă becul, opreşte apa, şi ai pornit deja pe drumul evoluţiei. Viitorul ne aparţine", a spus Şerban Copot, desemnat ambasadorul campaniei în România.

Concertul va fi difuzat pe MTV şi pe Internet, pentru a ajunge la un public cât mai larg de tineri de pe continent, public care, în opinia Comisiei Europene, poate juca un rol crucial în lupta împotriva schimbãrilor climatice.

Următoarele concertele "Play to Stop: Europe for Climate" se vor desfăşura pe 19 septembrie, la Budapesta, şi pe 7 decembrie, în Copenhaga.

Concertele "Play to Stop: Europe for Climate" fac parte dintr-o amplă campanie europeană, ce are ca scop implicarea cetăţenilor şi promovarea eforturilor Europei de a ajunge la un acord la summitul ONU privind schimbările climatice, care va avea loc la Copenhaga, în decembrie. Europa s-a angajat să reducă emisiile de gaze de seră cu 20% faţă de nivelul din 1990, să sporească utilizarea energiilor regenerabile până la 20% din totalul producţiei de energie şi să reducă consumul de energie cu 20% prin creşterea eficienţei energetice, până în 2020.

Şerban Miron Copot este, totodată, preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Generaţia Verde. Pregătirea sa în domeniu a început din 2006, când a fondat şi Asociaţia. În 2008, el a participat la Agora Schimbări Climatice, în cadrul Parlamentului European, pentru negocierea pachetului 20 în 2020. Şerban a urmat un curs de specializare în Managementul Proiectelor cu Fonduri Europene (Fonduri Structurale) în 2007 şi, în prezent, studiază Dreptul Intern şi Internaţional al Mediului la Universitatea Ecologică din Bucureşti.