MENIU

Moartea lui Michael ar fi putut fi provocată de stresul concertelor de relansare, spune un prieten

Foto: blogs.propertyfinder.com

Uri Geller, prieten apropiat al lui Michael Jackson, s-a declarat "zdrobit" de vestea morţii cântăreţului american, victima unui stop cardiac provocat poate, potrivit lui, de stresul concertelor pe care urma să le aibă la Londra.

"Sunt zdrobit, sunt foarte trist. Mă rog pentru sufletul lui", a declarat pentru BBC israelianul, celebru pentru capacitatea sa de a îndoi linguri în faţa camerelor de filmat fără să le atingă. "Încă încerc să îmi păstrez o speranţă slabă că nu este adevărat. Este prea ireal pentru mine să concep că Michael nu mai este printre noi", a adăugat el. Michael a fost martorul lui Geller când acesta şi-a reînnoit jurămintele de căsătorie, în 2001.

"Michael era în formă pentru că se antrena şi repeta pentru spectacolele de la Londra'', a spus vedeta de televiziune. Potrivit lui, stresul provocat de aceste concerte ar fi putut contribui la moartea prematură a starului, care avea doar 50 de ani. "Cred că stresul şi pasiunea pe care le simţea, pentru că voia să aibă un come-back reuşit, l-au doborât. (...) Poate stresul l-a omorât, eu aşa cred", a spus Geller.

Decesul lui Michael intervine în contextul în care cântăreţul îşi pregătea marea revenire pe scenă vara aceasta, la Londra, cu o serie de 50 de concerte. La sfârşitul lunii mai, organizatorii anunţaseră că lansarea seriei de concerte a fost amânată cu câteva zile în iulie, dând asigurări că aceasta "nu are nicio legătură" cu sănătatea lui Michael, despre care s-a speculat intens. Primul concert era programat pentru 13 iulie.