MENIU

Mitrea: PSD ar fi putut să pună umărul la depăşirea situaţiei economice dificile

Mitrea nu mai vrea ca PSD să fie un partid susţinut de electoratul pasiv/FOTO:gruprc

Fostul secretar general al PSD susţine că social-democraţii nu au depăşit încă retorica de campanie electorală.

\"PSD ar fi putut, ca partid cu mulţi oameni competenţi printre membrii săi, să pună umărul la depăşirea situaţiei economice dificile în care se află România. Şi cred că acesta ar fi trebuit să fie un motiv serios de discuţie în interiorul partidului, dacă plecăm de la convingerea că interesul naţional şi interesul alegătorilor de centru stânga ar trebui să primeze interesului politic al unei echipe de conducere. Posibilitatea ca Marian Sârbu (pe care îl consider cel mai bun specialist în problemele de muncă pe care îl are România azi) să fie numit ministru în noul guvern Boc a fost eliminată de votul Comitetului Executiv şi cred că, politic, este bine aşa. Dar modul în care a fost abordată această problemă de unii lideri ai partidului mă îngrijorează\", susţine fostul ministru al Transporturilor din guvernul Adrian Năstase, Miron Mitrea, pe blog.

\"Modul războinic în care a fost comentată declaraţia lui Marian Sârbu, care a spus că acceptă să facă parte din guvern dacă partidul e de acord, arată că încă nu suntem în stare să depăşim retorica electorală. Faptul că încercarea de a face şi în România ceea ce Barack Obama a făcut în SUA sau Nicolas Sarkozy a făcut în Franţa (când au cooptat în guvern oameni din opoziţie) a fost întâmpinată cu arma la ochi de conducerea PSD, nu poate duce la o detensionare a situaţiei\", adaugă acesta.

Pe final, Mitrea invocă şi o amintire: \"Faptul că unii, făcând foarte multă politică la centru, au uitat noţiunea de demnitate, îmi aminteşte de un episod trăit pe propria piele. Atunci când am demisionat din Parlament pentru a putea fi cercetat de DNA, nici măcar un pesedist din ţară nu m-a sunat să îmi spună că nu e bine ce-am făcut. În schimb, au fost destui dintre pesediştii de la centru care m-au dojenit, ba chiar mi-au reproşat acest gest.\"

Mai multe articole despre:
guvern PSD Miron Mitrea criză Marian Sârbu