MENIU

Mititelu: "Am fost la un gol de Liga Europa, dar nu meritam să ne calificăm"

Foto: NewsIn

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, miercuri, că echipa sa nu merita să se califice în Liga Europa, unul dintre motive fiind faptul că pregătirea fizică din iarnă a fost deficitară.

"Nu merităm să jucăm în Europa, recunosc. Echipa este sleită din cauza pregătirii de iarnă care a fost greşită. Probabil că mulţi o să ironizeze spusele mele, dar dacă pregătirea fizică era bună, titlul era la Craiova, nu la Urziceni. Ruşine celor care au strigat 'ruşine', eu voi sta alături de jucători şi la greu. Nu va pleca nimeni în această vară, iar la anul, pe vremea asta, suporterii or să fie foarte fericiţi. Chiar dacă am fost la un gol de Liga Europa, nu meritam să ne calificăm", a spus Adrian Mititelu.

De cealaltă parte, finanţatorul grupării FC Vaslui, Adrian Porumboiu, s-a declarat mulţumit pentru că echipa sa a reuşit calificarea în Liga Europa: "Este un final fericit de campionat, ne-am calificat în dauna unei echipe foarte bune şi a unui public extraordinar, care nu are egal în România. Cred că presiunea a fost mai mult pe gazde, Craiova nu ştie să revină când este condusă. În schimb, dacă primeam gol nu mai aveam nicio şansă".

Antrenorul Universităţii Craiova, Ionel Gane, a rezumat motivele pentru care alb-albaştrii au ratat calificarea în Liga Europa: "Cer scuze publicului pentru că nu am reuşit să ne calificăm, dezamăgirea e mare, dar trebuie s-o luăm de la capăt. Diferenţa s-a făcut prin faptul că ei au ajuns de două ori la poartă şi au marcat, iar odată cu trecerea timpului noi am devenit tot mai nervoşi şi nu am reuşit să avem ocazii. Nu cred că presiunea calificării în Liga Europa a contat, Florin a ratat, Wobay nu a prins o zi bună...".

Căpitanul grupării din Bănie, Dorel Stoica, s-a arătat dezamăgit de rezultatul final al meciului: "Am pierdut foarte mulţi bani în seara asta, dar nu am fost suficient de concentraţi să obţinem măcar un punct. Suntem extrem de dezamăgiţi şi nu ştiu ce conta mai mult, banii sau bucuria pe care le-am fi adus-o acestor suporteri minunaţi?"

Tehnicianul formaţiei FC Vaslui, Cristi Dulca, a dezvăluit care a fost secretul calificării sale în Liga Europa: "A fost un meci între două echipe sensibil egale, cu acelaşi obiectiv şi cu jucători de valoare. Felicit echipa mea pentru dăruire, aici s-a făcut diferenţa. Vasluiul s-a întărit foarte mult în iarnă şi se va întări şi în această vară. Mă bucur că Adrian Porumboiu a avut încredere în mine în acest final de campionat. La ora 20:00 eram pe locul 8, la ora 22:00 suntem pe locul 5 şi suntem fericiţi. Acum vom pregăti cu încredere în următorul campionat".

FC Vaslui a învins, miercuri, în deplasare, pe Universitatea Craiova, scor 1-0, şi s-a calificat astfel în Liga Europa în detrimentul grupării din Bănie.
Mai multe articole despre:
Craiova calificare Adrian Mititelu Liga Europa