MENIU

Mircea Sandu: Nu mă implicaţi în probleme de arbitraj

Foto: NewsIn
Deşi CCA este parte FRF, Sandu nu vrea să se implice în scandalurile din arbitraj

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a ţinut joi să îi răspundă lui Adrian Porumboiu, care îl acuzase că ar fi în spatele arbitrajului tendenţios al lui Ionică Serea de la meciul de cupă cu CFR Cluj.

"Nu m-am ocupat, nu mă ocup şi nu mă voi acupa de arbitri, am alte atribuţii în Comitetul Executiv! Ieri domnul Porumboiu m-a acuzat pe mine, însă eu nu am nicio legătură! Nu mă mai întrebaţi nimic legat de arbitri. Sunt însă cu totul de acord ca CCA să ia cele mai drastice măsuri. Vă rog să mă lăsaţi să mă ocup de problemele mele. Nu sunt de acord cu arbitrii străini, dar nu mai e problema mea în acest moment", a declarat Mircea Sandu.

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele interimar al CCa, Ioan Igna, care a vorbit despre schimbările pe care le va face în modul de delegare a arbitrilor.

"UEFA şi FIFA nu agrează tragerea la sorţi a arbitrilor. Nu este posibil ca arbitri FIFA să stea pe bară mai multe etape la rând. Am propus şi să se stabilească o distanţă maximă de delegare, de 400 km, ca la liga a III-a", a declarat Igna.

Igna a ţinut să lămurească şi modul în care au fost alese brigăzile de arbitri pentru semifinalele Cupei Românie. Igna a mai spus şi că centralul Ionică Serea şi asistentul Adrian Vidan au fost opriţi de la delegări după greşelile comise la meciul CFR Cluj - FC Vaslui, scor 2-0.

"Eu am făcut delegarea arbitrilor pentru semifinalele Cupei, împreună cu Dan Petrescu şi Cornel Sorescu. Criteriul a fost clasamentul arbitrilor din iarnă şi i-am luat pe cei care au putut", a mai spus Igna.

Mai multe articole despre:
FRF Mircea Sandu CCA Ioan Igna