MENIU

Mircea Sandu declară că Prunea va fi suspendat din funcţie, dacă va fi trimis în judecată

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, luni, pe site-ul oficial al Federaţiei, că dacă directorul departamentului Relaţii Internaţionale, Florin Prunea, va fi trimis în judecată de către DNA, contractul de muncă al acestuia va fi suspendat.

"La data de 28 mai 2009, DNA-Serviciul Teritorial Piteşti a informat FRF cu privire la luarea măsurii preventive privind obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Bucureşti, faţă de inculpatul Florian Prunea. De asemenea, acesta a fost obligat, printre altele, la respectarea obligaţiei de a nu îşi exercita profesia de director în cadrul FRF, funcţie în exercitarea căreia a săvârşit fapta", a declarat Sandu, după care a precizat că de la acea dată Prunea nu şi-a mai exercitat în niciun mod funcţia pe care o deţine în cadrul FRF, atribuţiile acestuia fiind preluate de către directorul general Ionuţ Lupescu.

Comitetul Executiv al FRF a hotărât în şedinţa din data de 22 iunie 2009 ca în măsura în care Florin Prunea va fi trimis în judecată, contractul individual de muncă încheiat cu FRF va fi suspendat în conformitate cu dispoziţiile Codului Muncii.

Sandu menţionează că forul pe care îl conduce are obligaţia de a verifica respectarea de către inculpat a obligaţiilor impuse.

Preşedintele FRF mai afirmă că a solicitat întotdeauna angajaţilor FRF, conducătorilor din fotbalul românesc, arbitrilor şi jucătorilor să respecte legea, precum şi regulamentele sportive aplicabile în activitatea fotbalistică, deoarece pentru el "principiile supremaţiei legii şi al egalităţii în faţa legii sunt mai presus de orice relaţie personală sau profesională care mă leagă de persoane din cadrul fotbalului românesc, motiv pentru care nu am fost şi nu voi fi dispus să fac nicio concesie de la aplicarea dispoziţiilor legale".

În urma declanşării scandalului "Penescu", directorul departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a fost audiat în patru rânduri la DNA Piteşti, la 14 şi 28 mai, dar şi la 17 şi 18 iunie, de fiecare dată petrecând la sediul instituţiei respective cel puţin trei ore.

Florin Prunea este acuzat că ar fi primit un total de 14.000 de dolari, în trei tranşe, din partea lui Cornel Penescu, pentru a interveni la Comisiile FRF ca oficialul argeşean să nu mai fie sancţionat sau să îi fie reduse sancţiunile în diverse cazuri de indisciplină.

Pedeapsa prevăzută în lege pentru infracţiunea săvârşită este de la 2 la 10 ani de închisoare.
Mai multe articole despre:
DNA suspendat Mircea Sandu Florin Prunea