MENIU

Mircea Rădulescu: "Duşan Uhrin poate sta pe banca tehnică, dar nu poate antrena echipa"

Foto: www.sptfm.ro

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a declarat, joi, că Duşan Uhrin poate ocupa funcţia de consilier sportiv la CFR Cluj fără a intra sub inidenţa regulamentului, însă clubul ar putea fi pedepsit dacă cehul pregăteşte echipa.

"Îi doresc mult succes lui Duşan Uhrin la CFR Cluj. Poate fi consilier sportiv la CFR din punct de vedere al regulamentului, pentru că el nu poate ocupa funcţia de antrenor la o altă echipă, în rest poate să fie ce vrea. Mai exact, atâta timp cât el nu ocupă o funcţie tehnică, adică director tehnic, antrenor principal, secund, preparator şi antrenor cu portarii, nu intră sub incidenţa regulamentului. În calitate de consilier sportiv, Uhrin poate să stea şi pe banca tehnică", a declarat Mircea Rădulescu.

Directorul Şcolii Federale de Antrenori a precizat totuşi că cehul nu poate pregăti formaţia din Gruia: "Dacă ardelenii îl 'vopsesc' pe Uhrin, adică dacă îl trec ceva în acte şi în realitate e altceva, atunci ei intră în conflict cu regulamentele şi vor fi judecaţi de Comisia de Disciplină a FRF".

Regulamentul FRF nu permite unui antrenor care a pregătit o formaţia să nu mai pregătească o altă echipă din aceeaşi ligă valorică. Astfel, Duşan Uhrin a fost antrenor la FC Timişoara, el fiind demis de patronul Marian Iancu. Cehul a fost numit consilier sportiv la CFR Cluj şi nu intră sub incidenţa regulamentului, dar situaţia lui e oarecum confuză, pentru că Uhrin poate sta pe banca tehnică fără să dea indicaţii, sau poate participa la şedinţele de pregătire ale echipei, însă fără a participa la antrenamente pentru că ar pune astfel în pericol clubul pentru care lucrează.

CFR Cluj l-a numit joi în funcţia de antrenor pe cehul Ales Jindra, el înlocuindu-l pe italianul Maurizio Trombetta, care a fost demis. De asemenea, fostul tehnician al echipei FC Timişoara, Duşan Uhrin, a fost numit în funcţia de consilier sportiv al campioanei României.