MENIU

Mircea Lucescu: Nu fac plângere la UEFA, din respect pentru Sabău şi Marian Iancu

Foto: NewsIn
Atmosfera de sărbătoare a fost umbrită de câteva mesaje jignitoare la adresa lui Mircea Lucescu

Antrenorul lui Şahtior a reacţionat la bannerele obscene cu care l-au întâmpinat suporterii Timişoarei şi l-a remarcat pe portarul Pantilimon, despre care spune că şi-a salvat echipa.

Afectat de înfrângere, Mircea Lucescu n-a rezistat să nu critice atitudinea publicului care l-a huiduit şi a afişat bannere jignitoare la dresa sa.

"Îi felicit pe cei care au venit să-şi susţină echipa şi am un mare dispreţ şi compasiune pentru cei care nu sunt public de fotbal. Bannerele acelea, dacă ajung la UEFA, pot duce la suspendarea terenului, pentru că aşa ceva este incredibil. Nu am să fac plângere, din respect pentru Neluţu Sabău şi Marian Iancu", a declarat Il Luce la conferinţa de presă. Printre multe mesaje obscene afişate pe pânză, Lucescu a fost întâmpinat cu bannere precum "În '87 ne-ai retrogradat, să nu crezi, câine, că te-am uitat" sau "Bănăţeanul un' se duce, îi dă m...e lui Il Luce".

Referitor la meci, antrenorul lui Şahtior a spus: "În ultimele 20 de minute am atacat, dar Pantilimon a fost extraordinar şi a reuşit să-şi salveze echipa. Sper ca efortul din partidele cu noi să nu fie în zadar şi Timişoara să reuşească o altă calificare. Noi am pierdut calificarea la Doneţk. Ştiam că aici va fi foarte greu, că timişorenii se vor apăra cu dinţii, iar noi nu aveam jucători pentru a câştiga acest meci".

"Am avut multe situaţii de a marca, dar nu am reuşit. Era de aşteptat ca aici să se apere cu dinţii după acel 2-2 de la Doneţk, iar noi nu am avut jucători care să dea o astfel de bătălie. Abia în repriza a doua ne-am dorit cu adevărat să dăm gol", a spus Lucescu.

Tehnicianul a acuzat şi starea proastă a gazonului, dar şi faptul că mai mulţi dintre jucătorii săi nu au fost în formă: "Calitatea terenului a fost foarte proastă aici, am şi vorbit cu Neluţu Sabău înainte. A fost greu pentru ambele echipe, dar cea care atacă are mai multe dificultăţi. A fost şi teama unora dintre brazilienii noştri, au tras piciorul când au văzut că întâlnesc o echipă care s-a dublat şi redublat. În afară de Ilsinho, toţi au jucat slab. Am greşit şi eu că nu l-am trimis mai devreme pe Gladki, am insistat prea mult cu Jadson".

Acesta a ţinut să felicite formaţia bănăţeană pentru că a reuşit să se califice şi a comparat această dublă cu cea dintre UTA şi Feynoord din 1970, atunci când arădenii au reuşit să elimine deţinătoarea de atunci a Cupei Campionilor. 

Mai multe articole despre:
Mircea Lucescu Şahtior Marian Iancu UEFA Sabău