MENIU

Mircea Lucescu, mulţumit de debutul fiului său la naţională

Foto: NewsIn

Antrenorul Mircea Lucescu s-a arătat bucuros de faptul că fiul său, Răzvan, a debutat cu o victorie ca selecţioner al naţionalei României şi l-a felicitat pentru faptul că l-a convins pe Ciprian Marica să facă pressing, lăudându-l şi pe atacantul de la VfB Stuttgart.

Tehnicianul de la Şahtior Doneţk a admis că a avut emoţii pentru fiul său şi spune că victoria din meciul cu Lituania este foarte importantă atât pentru antrenor, cât şi pentru jucătorii naţionalei.

"O echipă care s-a adunat într-o săptămână a arătat siguranţă în joc. Echipa s-a blocat foarte bine, în ciuda înălţimii lituanienilor. Erau importante cele trei puncte astăzi. Am vorbit înainte de meci cu Răzvan şi era tensionat, dar încrezător. Avem calitate, avem precizie şi vor veni şi legăturile între jucători. Marica a jucat astăzi foarte bine. Nu doar golul m-a surprins, ci modul în care a făcut pressing. El nu făcea pressing când îl antrenam eu. Răzvan văd că l-a convins", a spus Mircea Lucescu, la GSP TV.

Conducătorii FRF s-au felicitat pentru alegerea lui Răzvan Lucescu pentru postul de selecţioner.

"Atunci când şansele s-au micşorat aproape de zero, a trebuit să facem o schimbare. Toţi jucătorii mi-au plăcut, cei de la mijlocul terenului au controlat zona foarte bine. Este o victorie a tuturor celor care au participat la acest joc, Răzvan este un antrenor bun", a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu, după terminarea meciului de la Marijampole.

Directorul general al federaţiei, Ionuţ Lupescu, crede că diferenţa de scor putea fi mai mare, însă a subliniat că victoria este foarte importantă pentru moralul jucătorilor. "Apostol a fost o surpriză plăcută. Mă bucur pentru Răzvan că a reuşit să debuteze cu o victorie. Am ales ce era mai bun în ţară la ora actuală", a punctat Lupescu.

Naţionala României a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, reprezentativa Lituaniei, într-un meci din grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, primul disputat sub comanda noului selecţioner Răzvan Lucescu.