MENIU

Mircea Lucescu: "Jocul nostru se ridică la nivelul Barcelonei! Ar fi mare mulţumire pentru mine să câştigăm Supercupa Europei"

Foto: UEFA

Şahtior Doneţk a obţinut marţi calificarea în grupele Ligii Europa, după ce s-a impus şi în returul cu gruparea turcă Sivasspor, iar Mircea Lucescu şi-a stabilit deja noul obiectiv: câştigarea Supercupei Europei, în faţa Barcelonei.

"Când duci două echipe din Estul Europei în Supercupa este o performanţă extraordinară. Sunt mulţumit că echipa noastră are posibilitatea să joace acest meci. O mare mulţumire pentru mine ar fi să câştigăm acest trofeu. Nu va fi uşor, ştim ce echipă întâlnim, dar şi jocul nostru se ridică la nivelul lor. Dovadă acel fals 2-1 şi acel 3-2 de pe Nou Camp", a declarat Mircea Lucescu, pentru site-ul oficial al lui Şahtior Doneţk.

Şi fundaşul român Răzvan Raţ, care a fost menajat pentru returul cu Sivasspor, a afirmat pe site-ul său oficial că şi-ar dori foarte mult să câştige trofeul.

"Aşteptăm cu încredere duelul cu Barcelona. Ne vom lupta pentru primul trofeu din acest sezon şi ar fi minunat să am încă o medalie la gât. Barcelona este o echipă excepţională, dar nu poate fi considerată invincibilă", a afirmat Raţ.

Formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, pregătită de antrenorul român Mircea Lucescu, s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a învins, marţi, cu scorul de 2-0 gruparea turcă Sivasspor, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. În tur, scorul a fost 3-0 pentru ucraineni. Supercupa Europei se va disputa vineri, iar Şahtior, câştigătoarea Cupei UEFA, va înfrunta gruparea spaniolă FC Barcelona, deţinătoarea Ligii Campionilor.