MENIU

Mircea Geoană: Vom propune un ministru de Interne până vineri

Foto: NewsIn
M. Geoană: Dan Nica a preluat interimatul la MAI şi vom face propuneri pentru structura finală de conducere a acestui minister.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că partidul va propune o persoană pentru conducerea Ministerului de Interne până vineri şi că Virgil Ardelean nu va rămâne în funcţie.

Mircea Geoană a spus că dintre secretarii de stat propuşi de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, vor fi "câţiva colegi reconfirmaţi".

Preşedintele PSD  a spus că Dan Nica a fost la MAI, pentru a-şi prelua  mandatul interimar. "Dan Nica (...) va face propuneri pentru structura finală de conducere a acestui minister. Un număr din colegii care au fost propuşi iniţial vor fi reconfirmaţi, poate vor fi şi alte propuneri, dar vrem să intrăm pe un făgaş corect şi legitim de avansare de astfel de propuneri", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a adăugat că acest subiect va fi abordat la şedinţa conducerii partidului de astăzi, care are loc la Snagov. "Vom aborda probleme legate de numirile pe care le facem, nu numai la Interne, aş vrea să finalizăm toate propunerile", a spus Geoană.

Ministrul Internelor, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că demisionează din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, afirmând că a "deranjat" prin numirile propuse la MAI. "Numirile pe care le-am făcut au determinat retragerea sprijinului politic şi excluderea", a afirmat Oprea.

Conducerea PSD decisese anterior retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea, după ce l-a propus la conducerea DGIPI pe Virgil Ardelean, şi a propus excluderea lui din partid.