MENIU

Mircea Geoană: Oamenii care câştigă din drepturile de autor trebuie protejaţi

Mircea Geoană: Guvernul trebuie să sprijine oamenii care lucrează pe drepturi de autor
Foto: NewsIn

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat marţi, în cadrul unei întâlniri cu membrii Clubului Român de Presă că e normal ca oamenii care câştigă din drepturi de autor să fie protejaţi.

"Industria media din România se află şi ea sub şocul crizei şi trebuie să avem grijă de acest domeniu care prezintă un domeniu foarte important pentru societatea noastră. Vreau să menţionez totala mea deschidere privind drepturile de autor. Este firesc ca cei care îşi câştigă existenţa pe baza acestui instrument legal trebuie să fie protejaţi. Este obligaţia statului să evite excesele şi să stabilească pedepsirea nejustificată a abuzurilor, dar nu trebuie comisă o greşeală în privinţa drepturilor de autor", a afirmat Geoană.

Tentaţia de a plăti impozite mai mici împing tot mai multe firme din România să-şi plătească angajaţii cu salariul minim trecut pe cartea de muncă şi restul de bani prin alte forme de plată, precum drepturi de autor, microîntreprinderi sau persoană fizică autorizată (PFA) sau chiar "la plic".

Din datele centralizate de ANAF, reiese că 61,5% din fişele fiscale depuse de angajatori la Fisc în 2007 cuprindeau venituri pe cartea de muncă la nivelul salariului minim pe economie. Tot din datele ANAF reiese că peste 37.000 de români erau plătiţi cu drepturi de autor în 2007.
Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD Clubul Român de Presă