MENIU

Ministrul Tineretului a avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a avut o întâlnire cu o delegaţie a reprezentanţilor comunităţii româneşti din Italia şi cu Eugen Tomac, secretar de stat al MAE, în cadrul căreia s-au evaluat modalităţile de sprijinire a mediului asociativ al tinerilor din Italia.

"Ca simplu cetăţean român am simţit pe propria piele cum sunt trataţi conaţionalii noştri. Este inadmisibil ca din cauza unor infractori să fim văzuţi ca un popor de infractori", a declarat Monica Iacob-Ridzi, făcând referire la o experienţă personală, trăită în Italia, in timpul Congresului Tinerilor Populari Europeni.

Pentru schimbarea acestei percepţii publice, Ministrul Tinereretului şi Sportului a propus numirea unui consilier onorific din comunitatea românească, care va asigura informarea operativă a ministrului, în legatură cu problemele întâmpinate de tinerii români din Italia.

De asemenea, Ministerul va oferi, în cursul acestui an, 100 de locuri gratuite în taberele tematice ale MTS şi evaluarea posibilităţii suplimentării acestora. În plus, oficialii români doresc şi iniţierea unui proiect interguvernamental de organizare a unui Festival al tinerilor rezidenţi din Italia.