MENIU

Ministrul român de Externe s-a întâlnit, vineri, cu Hillary Clinton

Foto: MAE.ro

Ministrul român al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, se află într-o vizită oficială la Washington. Pe parcursul zilei de vineri, Diaconescu a avut o întrevedere cu omologul său american, Hillary Clinton.

Una dintre temele abordate de cei doi a fost progresul instituţional pe care l-a făcut ţara noastră astfel încât să fie inclusă în programul Visa Waiver, ceea ce ar însemna eliminarea vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Statele Unite. În ultimii doi ani, România a redus rata de respingere a vizelor de la 37%, la 25%.

Un semnal pozitiv a fost transmis de către copreşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului American, care s-a arătat dispus să creeze o procedură prin care să se amelioreze completarea corectă a formularelor de solicitare a vizei.

Directorul prgramului Visa Wiaver din Departamentul pentru Securitate Internă a declarat că sunt puţine şanse ca românii să călătorească în SUA fără vize, mai ales că, din iulie, guvernul american va înăspri condiţiile de intrare în Visa Waiver, astfel plafonul ratei de refuz a vizei va scădea de la 10%, la 3%.

Mai multe articole despre:
SUA vizită Cristian Diaconescu vize