MENIU

Ministrul Mediului renunţă la trei posturi din Cabinet pentru a se conforma cererii Guvernului

Foto: RTV

Trei posturi din cabinetul ministrului Mediului vor fi restructurate, iar secretarii de stat vor renunţa la 20% din personal pentru a se conforma solicitării guvernului Boc de reducere a salariaţilor din sistemul public, a declarat, joi, ministrul de resort Nicolae Nemirschi.

"Vor fi reduse 3 posturi de la cabinetul ministrului, iar fiecare secretar de stat va anunţa individual numărul de persoane care vor fi disponibilizate. Ne vom conforma cererii premierului", a spus Nemirschi.

El a mai spus că Ministerul Mediului va comasa Agenţia Naţională de Arii Protejate (ANAP) într-un departament din subordinea ministerului, însă restul agenţiilor sunt similare celor din Uniunea Europeană şi, drept urmare, nu pot fi restructurate.

Guvernul a decis, miercuri, reducerea cu 20% a numărului persoanelor angajate la cabinetele demnitarilor, astfel încât 417 din cei 2.083 de angajaţi ai cabinetelor miniştrilor, secretarilor de stat, preşedinţilor de consilii judeţene, de agenţii guvernamentale şi primăriilor îşi vor pierde locurile de muncă, de la 1 august.

Decizia va fi reglementată, ulterior, printr-un act normativ, potrivit premierului Emil Boc.

Tot miercuri, premierul a anunţat desfiinţarea sau comasarea a jumătate din agenţiile guvernamentale.