MENIU

Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu experţii CE, în cadrul ultimei misiuni de monitorizare

Foto: NewsIn

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu experţii Comisiei Europene, în cadrul ultimei misiuni de monitorizare înainte de raportul de ţară, potrivit unui comunicat al Ministerului de Justiţie

Discuţiile s-au axat pe evoluţiile înregistrate de la data ultimului raport din februarie 2009, respectiv stadiul adoptării noilor Coduri şi impactul acestora asupra evoluţiei sistemului judiciar, se arată în comunicat. De asemenea, s-a discutat despre problematica finanţării justiţiei.

Ministrul Justiţiei a  prezentat ultimele modificări legislative privind modificarea legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, organizarea inspecţiei judiciare, modalităţile de admitere în magistratură, noua organizare a ministerului, potrivit comunicatului. Reprezentanţii Comisiei Europene au menţionat că aceste demersuri vor fi reflectate în raportul de ţară.

Aceasta este ultima misiune de evaluare a experţilor de la Comisia Europeană în vederea pregătirii viitorului raport de ţară. Cele două misiuni anterioare au avut loc în luna mai 2009 şi au vizat în principal lupta anticorupţie la nivel înalt şi la nivel local, cuprinzând întâlniri cu instituţiile cu atribuţii în domeniile respective.