MENIU

Ministrul Internelor vrea rapoarte zilnice în cazul atacului de la casa de schimb din Braşov

Foto: NewsIn

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a cerut vineri şefului Poliţiei Române să îi dea rapoarte zilnice în cazul atacului de la casa de schimb valutar din Braşov, în care două persoane şi-au pierdut viaţa, iar o alta a fost grav rănită.

Dragnea a declarat că este mulţumit de modul în care Poliţia anchetează cazurile de la Braşov şi Ciorogârla.

"Am decis împreună cu celelalte instituţii cu care colaborăm să fim mai rezervaţi în declaraţii pentru că este o anchetă în desfăşurare(cazul de la Ciorogârla), se pare că o să avem rezultate bune. Sunt mulţumit", a precizat ministrul.

Referitor la cazul de la Braşov, Dragnea a spus că ancheta e avansată. "Este un portret robot făcut, avem informaţii destul de serioase, colegii noştri de acolo desfăşoară operaţiunile specifice extrem de bine", a explicat el.  Dragnea a mai anunţat că a dispus ca şeful Poliţiei Române să prezinte o propunere concretă prin care să fie ajutată familia lui Lala Gheorghe Dumitru, cel care a murit încercând să-l prindă pe atacatorul din Braşov.

Joi seară, aproximativ o sută de jandarmi au fost mobilizaţi pentru căutarea atacatorului de la o casă de schimb din Braşov, unde doi oameni au fost ucişi şi unul grav rănit în timpul unui jaf armat. Zona unde s-a petrecut atacul armat de la casa de schimb valutar din Braşov a fost încercuită, iar toate unităţile medicale din Braşov au fost verificate în căutarea agresorului. De asemenea, zona de la poalele Tâmpei, în care se găsesc mai multe case părăsite, precum şi pădurea au fost răscolite de jandarmi, însă căutările au rămas fără rezultat.

Referitor la celălalt caz, MApN a informat, joi noaptea, printr-un comunicat de presă că de la unitatea militară din Ciorogârla s-au furat mai multe arme, fără să precizeze şi numărul acestora şi că s-a constatat , în urma inventarului făcut, că "nu a fost sustrasă nici un fel de muniţie". Lucrători MAI, ai SRI şi MApN colaborează pentru rezolvarea acestui caz.